El rei Joan Carles es resigna a haver d'anar en cadira de rodes

Els problemes als maluc i genoll dels darrers anys fan que amb prou feines es pugui mantenir dret

El rey Juan Carlos, resignado a usar la silla de ruedas
El rei Joan Carles es resigna a utilitzar cadira de rodes | Cedida

Els pas dels anys no passen en va i arribar als 80 anys està suposant un autèntic mal de cap pel rei Joan Carles. El monarca s'està ressentint dels problemes de maluc i genoll que l'han acompanyat els últims anys i que sembla que ja no marxaran mai.

De fet, el rei emèrit s'hauria «resignat» a haver de sortir en públic amb cadira de rodes a partir d'ara. Els seus problemes fan que amb prou feines es pugui mantenir dret i no pugui caminar, així que pot començar a ser habitual veure'l postrat en aquest artefacte.

En cadira de rodes la resta de la seva vida

La Familia Real, con Juan Carlos en silla de ruedas
La Família Reial, amb Joan Carles en cadira de rodes | cedida

 

Segons ha explicat Pilar Eyre, periodista especialitzada en la Casa Reial, Joan Carles «té el maluc destrossat per un accident d'esquí, la nefasta operació de fa anys i l'artrosi». En aquest darrer aspecte ha recordat que és una malaltia que li ve «de família» i que l'ha deixat «pràcticament immobilitzat i amb grans dolors».

El monarca «ha lluitat com un valent, fent rehabilitació sobre una llitera», però ja no pot més i «s'ha resignat i ha decidit fer obres al seu costat de la Zarzuela». D'aquesta forma, la Família Reial adaptarà el palau «a la cadira», per així facilitar el dia a dia de l'emèrit, qui haurà d'acostumar a utilitzar l'aparell per traslladar-se.

El mateix que li va passar a la seva mare

18 anys després de la mort de la seva mare, sembla que Juan Carlos haurà de passar pel mateix que va viure ella. Tal com ha recordat Pilar Eyre, María de las Mercedes de Borbón «va passar els seus últims anys depenent dels altres i sense aixecar-se del 'MimiMóvil'».

Juan Carlos, con su madre, María de las Mercedes
Joan Carles amb la seva mare María de las Mercedes | Cedida

 

De fet, Joan Carles va aparèixer en múltiples ocasions ajudant-la a facilitar la seva mobilitat amb la cadira de rodes amb motor. Ara sembla que li tocarà a ell. Després de passar novament pel quiròfan a principis del passat mes d'abril, el monarca va reaparèixer en un acte públic mes i mig després, obligat a presentar-se en cadira de rodes i creant les alarmes per la seva condició. No obstant això, sembla que començarà a ser habitual veure'l en aquestes condicions.


Comentaris

envia el comentari