Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Pocs canvis en el temps amb sol i màximes suaus aquest inici de setmana

TRAGÈDIA

Mor un jove pilot de només 14 anys al circuit de Jerez

URGENT

Nou mort en un diumenge tràgic a les carreteres catalanes

El rei Joan Carles I, després de sortir de l'hospital: «Els 100 metres no sé si els correré»

El rei emèrit va ser ingressat aquest passat dissabte 7 d'abril
El rei Joan Carles I ha abandonat aquesta tarda l'hospital. | CatalunyaDiari.cat 

 

El rei Joan Carles s'ha mostrat molt alegre i somrient a la sortida de l'Hospital Universitari Sanitas La Moraleja on ha estat ingressat des del passat 7 d'abril. «Els 100 metres no sé si els correré», ha bromejat el monarca, després de confessar estar «molt content» amb la intervenció. 

 

I és que l'operació a què s'ha sotmès per substituir la pròtesi del seu genoll dret ha sigut molt favorable, el que li permetrà caminar «molt millor». Una vegada abandonat el centre, Joan Carles ha tornat al Palau de la Zarzuela, on es mantindrà a supervisió de l'equip mèdic de la Casa Reial per continuar amb la rehabilitació.

L'operació del rei Joan Carles, tot un èxit 

Cal recordar que la pròtesi del genoll li va ser implantada el 3 de juny de 2011 pel traumatòleg Ángel Villamor a l'Hospital San José de Madrid per resoldre el deteriorament provocat per l'artrosi.

 

En aquesta nova operació, el centre hospitalari va afirmar que l'operació es va desenvolupar «amb total normalitat», obtenint un resultat «plenament satisfactori». Els 90 minuts que va durar la intervenció i les 24 hores que es va mantenir a la Unitat de Vigilància Intensiva es van mantenir dins del marc previst.

 

La família reial durant la visita a Joan Carles a l'hospital. | CatalunyaDiari.cat

 

El rei Joan Carles ja acumula 14 operacions 

En aquest context, cal recordar les múltiples operacions a les quals s'ha hagut de sotmetre el rei emèrit durant els seus 80 anys. El mes de novembre del 2013, Joan Carles es va sotmetre a la seva última operació, relacionada amb problemes de maluc. No obstant això, en aquell moment, el monarca va haver de ser intervingut tres vegades en només un any.

 

Tot va començar a finals del 2012 amb la primera operació, en què se li va col·locar una pròtesi de maluc, com a mesura per minimitzar la deterioració provocada per l'artrosi. No obstant això, una infecció postoperatòria va fer que s'hagués de sotmetre a dues intervencions més, les quals es van realitzar al setembre i novembre del 2013.

 

Així doncs, i amb aquesta operació, el rei Joan Carles ja acumula 14 operacions. La primera, l'any 1954, es va produir com a conseqüència d'una apendicitis. No obstant això, el període més crític va ser a partir de 2010, ja que durant els últims vuit anys ha hagut de sotmetre's a nou intervencions.