El rei Joan Carles dubtava que Helena fos capaç de ser reina

Peñafiel ha assegurat que el rei emèrit no confiava en les «condicions intel·lectuals» de la seva filla gran per convertir-se en reina

Don Juan Carlos junto a su hija la infanta Elena y su nieta Victoria Federica
El rei Joan Carles dubtava de la capacitat intel·lectual de la infanta Helena per regnar | Cedida

Nou escàndol a la Família Reial. Ara els protagonistes són el rei Joan Carles i la seva filla gran, la infanta Helena. Segons ha explicat Jaime Peñafiel, el rei emèrit discrimina la dona en la successió al tron i és per això que va decidir que fos el seu fill Felip qui heretés la corona.

Segons el periodista, la Zarzuela va justificar la decisió tot explicant a 'El Mundo' que «Joan Carles va decidir 'borbonear' pressionant els pares de la Constitució perquè mantinguessin la preferència de l'home sobre la dona. La raó? Es produiria un cisma enorme a la Família Reial perquè tant Joan com Joan Carles tenien germanes més grans que ells».

Possible discapacitat intel·lectual d'Helena

El cronista de la Casa Reial ha desmuntat aquesta versió assegurant que «els motius del Monarca eren uns altres molt diferents. Dubtava de l'estabilitat emocional de la seva primogènita, la Infanta Helena, a qui no considerava en condicions, diguem intel·lectuals, per ser l'hereva. Tenia tots els drets!». Tot i ser la filla que més s'assembla a ell, ja que li agraden els toros, és superba i el seu matrimoni ha fracassat. 

Jaime Peñafiel assegura que Joan Carles no volia que la seva filla regnés
Jaime Peñafiel assegura que Joan Carles no volia que la seva filla regnés | Europa Press

Al contrari que el rei emèrit, molta gent creu que la infanta Helena hauria estat una bona reina. Per exemple la periodista Carmen Dueto, que va escriure el llibre 'La Infanta Helena', ha assegurat que «hagués estat una magnífica reina. Té un sentit de Borbó increïble. De fet, és la més 'borbona' de tots els seus germans».

Per la seva part, Peñafiel va defensar en el seu moment la infanta Helena sobre els rumors de discapacitat psíquica: «Tots els fills dels reis són mal estudiants. El príncep Felip, per citar un exemple, ha anat a setembre tota la vida».

Peñafiel contra la reina Letícia

Peñafiel ha aprofitat aquesta ocasió per tornar a carregar contra la reina Letícia. Ara amb motiu de la visita del president de Xina: «Excessiva la tiara russa que la consort va lluir en el sopar de gala del Palau Reial, en honor del president de la república popular de Xina, Xi Jinping. No cal apantallar, estimada, i menys a la dona el president del país més comunista de la Terra. Eva Fernández, la seva estilista, ja podia haver-la assessorat».

Després de parlar sobre els secrets de la Família Reial, el cronista de la Casa Reial ha volgut abordar un altre tema. Especialista a tirar la pedra i amagar la mà ha creat un gran dubte i expectació sobre el govern de Pedro Sánchez: «Quines són les ministres homosexuals al govern? Máxim Huerta ja ho apuntava».

Notícia original de 'La Coctelera': Peñafiel afirma que el rey dudaba de las capacidades de Elena para reinar.


Comentaris

envia el comentari