El rei Joan Carles, operat d'un càncer de pell

La periodista Pilar Eyre ha explicat que aquest és l'origen del blau que li va sortir en un ull fa tan sols unes setmanes

El rey Juan Carlos I ha sido operado de un cáncer de piel
El rei Joan Carles s'ha operat d'un càncer de pell | La Coctelera

lluïa un hematoma en un dels seus ulls fa tan sols unes setmanes l'emèrit hauria hagut de passar per quiròfan a conseqüència d'un càncer de pell

No és cap novetat que la salut de Joan Carles I sempre ha estat en el punt central de tots els mitjans. Malgrat que ha hagut de passar en diverses ocasions i per diferents motius per quiròfan, el seu entorn més proper sempre s'encarregava d'assegurar que «té una salut de ferro». Una afirmació que va quedar en entredit quan, a finals del mes passat, va aparèixer públicament amb un blau a l'ull

Pilar Eyre ha explicat la veritat sobre la salut de l'emèrit

Les explicacions que es van donar aleshores van ser que s'havia sotmès a una breu intervenció, si bé no va aprofundir més en el tema. Ara, la periodista Pilar Eyre ha estat l'encarregada d'aportar una mica més de llum a la qüestió, en fer patent que el problema que ha patit l'emèrit és força més seriós del que ens volien fer creure.

Segons ha explicat la periodista, el pare de l'actual monarca espanyol ha estat operat d'un càncer de pell, un carcinoma basocel·lular, una lesió que acostuma a aparèixer per una exposició al sol excessiva. I és que, quan no fem servir la protecció adequada, les zones més sensibles del cos —com, per exemple, la cara— es tornen més susceptibles a patir problemes d'aquest caràcter. 

El blau del rei Joan Carles I va ser provocat per una operació de cáncer de pell | La Coctelera

Amb tot, es tracta d'un tipus de malaltia que no resulta especialment perillosa, quelcom que suposa una autèntica sort per al rei Joan Carles. No obstant això, l'emèrit va haver de passar per quiròfan perquè li estripessin, una missió que va recaure en mans del seu metge habitual de capçalera.

L'esport preferit de Joan Carles, un factor de risc

És possible que l'amor que sent Joan Carles per la navegació i el mar hagi tingut certa incidència en l'aparició de la malaltia, ja que l'obliga a passar llargues estones sota els rajos solars. Per això, a partir d'ara haurà de tenir especial cura a l'hora de practicar el seu esport preferit, i les cremes protectores del Sol es convertiran en un 'must' dels estius del monarca.

Tot i això, cal destacar que la resta de problemes de salut que arrossega Joan Carles des de fa temps —relacionats amb els malucs i el genoll— fan que no passi tantes estones navegant en alta mar com anys enrere. 


Comentaris

envia el comentari