ÚLTIMA HORA

Un home mata la seva dona a Sant Joan Despí i és detingut quan volia fugir a l'aeroport del Prat

URGENT

Mor una nena de 14 en un accident amb un cavall al Vallès

El rei Joan Carles I podria tenir més de 20 fills

L'obra d'Amadeo Martínez Inglés confirmaria que el monarca és un «addicte sexual»
El rei Joan Carles i els problemes amb Sofia | Cedida

 

El juliol de 2017 es va publicar un llibre que podria donar informació impactant contra la Casa Reial. Es tracta de 'Juan Carlos I. El rey de las cinco mil amantes', escrit per Amadeo Martínez Inglés i publicat per Chiado Editorial, que recull els èxits sexuals i el nombre de fills il·legítims que Sa Majestat podria tenir escampats pel món.

Que la seva relació amb la reina Sofia mai va ser totalment satisfactòria és un secret a veus. No obstant això, poc podíem sospitar que l'«addicció sexual» de l'emèrit rei el podria convertir en «el monarca més promiscu de la història», comptabilitzant al voltant de 20 fills, entre els seus centenars de perícies sexuals.

En el relat, com a exemple destacat, trobem el cas de Liliane Sartiau, amiga i suposada amant de Joan Carles. El 1966, va néixer Ingrid, a qui va cognomenar Sartiau. Els rumors eren evidents i Ingrid sempre va donar credibilitat a la seva mare, motiu pel qual va decidir investigar, encara que mai se li va reconèixer el cas. Motiu idèntic al d'Albert Solà Jiménez.

 

Ingrid Sartiau i Albert Solà, possibles fills de Joan Carles | Cedida

 

La filla francesa i els més de 20 hereus

Ingrid va decidir acudir als tribunals de Botswana, aportant diverses proves per demostrar la paternitat, entre les quals destacava una d'ADN amb el 99,9% de probabilitat de relació paternofilial. No obstant això, el Tribunal Suprem, l'any 2015, va desestimar la seva petició, negant-se a investigar la possibilitat.

A aquests dos casos se sumen els que van sortir a la llum entre 1955 i 1959, mentre Joan Carles estava a les Forces Armades. En aquest temps, 14 dones van assegurar haver-se quedat embarassades del rei. Per tant, amb aquests casos, i sumant a Paoloa, filla d'Olghina de Robilant, els «presumptes embarassos» de la seva primera amant, Maria Gabriela, i el de la seva última, Corinna, el rei superaria la vintena de fills, segons el relat esmentat de Martínez Inglés.