rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El rei Joan Carles se sotmet avui a una operació per substituir la pròtesi del seu genoll dret

Des de l'any 2013 el rei emèrit no havia hagut de tornar a ser intervingut
El rei emèrit Joan Carles I | Cedida

 

El Rei emèrit Joan Carles serà sotmès aquest dissabte a una operació a l'Hospital Sanitas de La Moraleja. Es tracta d'una intervenció programada que la Casa Reial ja va anunciar el passat 14 de març. L'objectiu del seu pas per quiròfan és substituir la pròtesi que porta actualment al seu genoll dret.

 

Pel que sembla, el rei emèrit sofreix molèsties en el seu genoll dret des de fa força temps, uns problemes que podrien ser causats per la pròtesi que porta en aquesta part del cos des de l'any 2011.

Se li posarà una pròtesi d'última generació

En concret, el que es durà a terme durant l'operació és substituir la pròtesi que ara porta per una millor. Al rei Joan Carles se li posarà una pròtesi de genoll d'última generació que li permetrà tenir una major mobilitat i estabilitat.

Fa anys que el rei pateix problemes de mobilitat en el seu genoll, que ja li han obligat a portar crosses en el passat, actualment també se'l pot veure portant un bastó en alguna ocasió.

 

Joan Carles ha d'ajudar-se amb un bastó per poder caminar | Diez Minutos

 

De fet, el rei emèrit té problemes en aquesta part del seu cos des de fa gairebé 20 anys. L'any 1991 va patir un accident mentre es trobava esquiant i va impactar contra un altre esquiador, allò li va provocar un trencament del planell tibial. Des de llavors el genoll dret no ha parat de donar-li problemes.

Aquesta serà l'operació número quinze del rei Joan Carles

Amb aquesta nova operació, el rei Joan Carles s'haurà enfrontat ja a la seva operació número quinze. L'última va ser l'any 2013, quan li van haver d'implantar una pròtesi en el maluc esquerre en substitució de la qual li havien posat l'any anterior com a conseqüència del seu desgast.

De totes elles, potser l'operació més sonada va ser la que se li va fer a l'abril de l'any 2012. Llavors el rei emèrit va haver de ser operat després de la seva caiguda durant el polèmic viatge a Botswana, en el qual va ser fotografiat caçant elefants.

 

El rei Joan Carles durant el seu viatge a Botswana. | El Mundo

 

Un accident que va provocar que hagués d'entrar a quiròfan perquè se li implantés una pròtesi al seu maluc dret, però no només això, sinó que també va fer que tothom s'assabentés del seu viatge i hagués d'acabar demanant perdó pel succeït.

👄 Ja pots rebre l'actualitat dels famosos i de la premsa del cor fent clic aquí!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris