La reina Letícia, una gran aficionada als llibres esotèrics

La pròpia monarca s’encarrega de comprar els llibres a la llibreria La Central, a Callao

Felipe y Letizia, en una foto de archivo.
Felip i Letícia, en una foto d'arxiu. | Cedida
 

Les grans dimensions del Palau de la Zarzuela permeten albergar milers de llibres, o potser fins i tot milions. Un aspecte que li encanta a la reina Letícia, ja que, segons fonts properes a la monarca, és una gran devoradora de llibres i novel·les. I, cada cop que a la monarca li entra la fam de lectura, es desplaça fins al món terrenal per tal de comprar algun títol nou.

Tal com ha fet públic el mitjà ‘El Español’, la muller de Felip VI té una llibreria preferida, anomenada La Central i que està situada a Callao, per tal d’ampliar la seva particular col·lecció. Les reserves les duu a terme prèviament amb un nom fals, i després s’allarga fins al lloc en persona –i vestida d’una manera més informal–, per tal de recollir la reserva.

Així és llibreria preferida de la reina

Els treballadors de l’establiment ja estan més que acostumats a veure la reina perduda pels passadissos de la llibreria, la qual compta amb 1.200 metres quadrats distribuïts en tres plantes. En total, disposa de més de 70.000 exemplars, per tal que els seus assistents se sentin com al paradís.

Librería La Central, en Callao.
Llibreria La Central, a Callao. | Cedida
 
 

L’afició de la reina per la lectura és coneguda per tots, i acostuma a freqüentar cada any la Fira del Llibre de Madrid, tot i que en l’última ocasió no hi va poder assistir per causes de força major. 

Letícia, una gran aficionada de l’ocultisme

El que és més interessant de tot el que ha explicat la revista ‘Jaleos’, és el gènere pel qual la monarca sent vertadera passió. I és que la reina d’Espanya té tal ànsia de lectura que ha acabat decantant-se pels llibres d’ocultisme i novel·les esotèriques. ‘El Universo prohibido’ de Lynn Margaret Picknett o ‘La Iglesia y sus enigmas’, són dos dels exemples que ha devorat en els últims temps.

Es desconeix si Felip VI veu amb bons ulls aquesta afició, o si el fet de llegir aquest tipus de gèneres entra en conflicte directe amb algun protocol de la monarquia, però el que està clar és que ja s’ha endut uns quants volums que s’engloben en aquesta tipologia, uns llibres que ja han passat a formar part de la biblioteca de Zarzuela.


Comentaris

envia el comentari