La batalla que ha guanyat la reina Letícia a Zarzuela

Letícia en té el control absolut

La reina Letícia a l’Associació per la Prevenció, Reinserció i Atenció a la Dona Prostituida a Madrid (06-03-2020)

La reina Letícia ha mostrat des de sempre una forta personalitat que en més d'una ocasió l'ha portat a protagonitzar situacions compromeses. Tots recordem el «deixa'm acabar» de Letícia al rei Felip o la imatge on se la veu negant-li a la reina Sofia una foto amb les seves netes Elionor i Sofia.

Abans de casar-se amb Felip VI, Letícia va exercir com a periodista i va treballar per diferents diaris i mitjans de televisió. Fins i tot va arribar a ser presentadora del telenotícies de TVE on va estar treballant fins pocs mesos abans del casament amb el llavors príncep Felip el 22 de maig del 2004.

Aquest ampli coneixement sobre el funcionament dels mitjans de comunicació i sobre la premsa fa que sigui conscient de l'importància de controlar les imatges que es publiquen sobre la seva persona i la seva família. És per això que d'ençà que va ser nomenada reina consort d'Espanya, va reclamar tenir l'oportunitat d'accedir a l'arxiu fotogràfic del Palau de la Zarzuela. 

Letícia imposa un màxim control sobre les fotos

La petició de Letícia va ser desestimada, segons narra Leonardo Faccio, autor del llibre 'Letícia. La reina impacient'. Aquest llibre té com a objectiu aclarir la imatge de la reina a través de relats i entrevistes a persones properes i, en les ocasions que li ha estat possible, acompanyant a Letícia.

Letícia va rebre un 'no' i se li va explicar que les úniques persones que tenien accés a l'arxiu de fotos eren la reina Sofia i els fotògrafs oficials. Tot i la resposta, no es va donar per vençuda i finalment va poder accedir a l'arxiu.

En el seu llibre Faccio que explica que ara els fotògrafs de la Casa Reial «treballen com empleats externs» i que per tant, un cop acaben la seva tasca donen les fotos a un encarregat de premsa i posteriorment Letícia elimina aquelles instantànies que no li agraden.


Comentaris

envia el comentari