Foto de la reina Letícia.

La reina Letícia desapareix i confirma el pitjor escenari

Letícia es manté allunyada de la família del seu marit

Letícia sap que durant els pròxims dies totes les mirades estaran posades a la Família Reial. La tornada de Joan Carles a Espanya i la reunió que mantindrà l'emèrit amb el rei Felip se seguiran amb molta atenció. En vista d'això, ella ha optat per desaparèixer.

No està previst que participi en cap acte i cedirà tot el protagonisme al seu marit. S'estima més mantenir-se en un segon pla, conscient que han de ser altres els que prenguin decisions.

És prou conegut el distanciament que hi ha entre Letícia i el seu sogre. Les últimes polèmiques protagonitzades per Joan Carles van acabar per trencar la seva relació. L'asturiana intentava mantenir la bona imatge de la institució, mentre el pare del seu marit s'encarregava de desprestigiar-la.

Està previst que arribi aquesta nit a Espanya, després de gairebé dos anys als Emirats Àrabs. Els reis el van convidar al seu dia a marxar, a causa de l'enorme enrenou que havien generat els seus comptes i la seva situació sentimental.

Abans de trobar-se dilluns amb Felip, gaudirà d'uns dies de descans a la localitat gallega de Sanxenxo. S'allotjarà a casa del seu amic Pedro Campos. La informació l'avançava dilluns passat Fernando Ónega a Onda Cero.

Després d'uns quants dies d'especulacions, la Zarzuela es va encarregar de confirmar la notícia. En un comunicat revelaven que el monarca havia traslladat al seu fill la seva intenció de «desplaçar-se a Espanya». La tornada es produirà aquest dijous i es prolongarà fins al pròxim 23 de maig.

Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat
Letícia evitarà la trobada amb Joan Carles | Catalunya Diari

Les diferents parts feia un temps que negociaven el retorn de l'emèrit. Sembla que qui ha resultat guanyador d'aquesta confrontació és el marit de Sofia. Ell ha fixat els terminis al seu gust i ha mogut els fils necessaris per tenir una rebuda a la seva alçada.

La intenció de Letícia i del seu marit és que continuï tenint la residència a l'estranger. Això sí, no li posarien impediment que passés algunes temporades a territori espanyol. En qualsevol cas, les portes del palau estarien tancades per a ell.

És un fet que no estan disposats a negociar els reis. Saben que per sobre dels vincles familiars hi ha la imatge de la Corona. Qualsevol mena d'apropament a l'emèrit suposaria una estocada per a la Casa Reial.

A la Zarzuela van intentar desviar l'atenció quan se'ls demanava una confirmació respecte al viatge. «És una persona privada i les seves decisions són seves. Si estima que hem de comunicar alguna cosa, així ho farem quan ens ho digui», explicaven.

Tot depenia de Joan Carles. Quan es va assentar a Abu Dhabi també va enviar informar de la seva nova situació «dotze dies després», que va ser quan «ens va demanar fer-ho». Així ho recull El Mundo de fonts properes a la Casa Reial.

Letícia, Felip VI, Joan Carles I, la infanta Sofia i la princesa Elionor
La reina vol evitar aquesta foto amb Joan Carles | GTRES

 

Letícia es manté al marge

Letícia i Felip s'han vist obligats a cedir davant d'algunes de les peticions de l'emèrit. El més normal és que tornés a Espanya trepitjant primer el palau, principalment per respecte al Cap de l'Estat. Tot i això, decideix anar abans a Galícia per reunir-se amb els seus amics.

En principi, té previst gaudir de la costa gallega i de la gastronomia en companyia d'aquest grup de persones properes. Quan passi el cap de setmana serà el moment de viatjar a Madrid. Allí té previst celebrar una trobada amb el rei i amb la reina Sofia.

Al comunicat de la Casa Reial afegeixen que també hi seran els «altres membres de la seva família al Palau de la Zarzuela». Però d'aquest missatge se'n pot extreure una conclusió. En cap lloc de la nota s'esmenta Letícia. Tampoc les seves filles Elionor i la infanta Sofia. És una prova que no volen saber res més d'ell.