URGENT

🚨 El jove ferit per una pilota de goma perd l'ull

ÚLTIMA HORA

🔴 Els Mossos carreguen per desallotjar la C-65 al Gironès

La reina Letícia escriu el seu nom amb zeta per un error de la seva mare

Paloma Rocasolano es va equivocar en redactar l'apel·latiu de la seva filla
Per què la reina Letícia escriu el seu nom amb zeta? | Cedida
 

El nom de Letícia és un apel·latiu popularment conegut a casa nostra. El seu origen és llatí i el seu significat és el d'alegria o felicitat. A Espanya, no hi ha dubte que la seva portadora més reconeguda és la reina, encara que sorprenentment l'escriu amb zeta —Cal remarcar que sempre parlem del seu nom en castellà—. Saps per què?

 

Des que la Família Reial anunciés l'enllaç entre el llavors príncep Felip i Letícia, van començar a sortir múltiples rumors sobre el motiu pel qual no escrivia el seu nom en espanyol tradicional. No obstant això, es considera que la raó podria venir provocada per un simple error. La teoria diu que Paloma Rocasolano, mare de la monarca, va tenir a la seva filla molt jove

 

Letícia va néixer quan la seva progenitora tot just complia els 20 anys. Llavors, es considera que la dona va poder cometre un error d'ortografia i escriure erròniament el nom de l'actual reina, error que va decidir no rectificar.

La reina Letícia, la seva àvia, Menchu Álvarez del Valle, la infanta Sofia i Paloma Rocasolano | Gtres

Letícia Ortiz, exdona d'Alonso Guerrero

Sorprenentment, no en tots els documents oficials de la reina Letícia surt el seu nom escrit amb zeta. De fet, al seu primer matrimoni, l'acta està signada per Alonso Guerrero i Letícia Ortiz, deixant constància que l'actual monarca feia servir les dues alternatives del seu nom.

 

No obstant això, després de contreure matrimoni amb el rei Felip VI, Letícia va decidir deixar d'utilitzar la «c» al seu nom. Des d'aquest moment, es va començar a fer servir l'opció amb l'última lletra de l'alfabet llatí per identificar la representant de la reialesa, sent coneguda internacionalment com a «Letizia».

Letícia, nom d'origen italià

Imatge d'arxiu de la reina Letícia| Cedida

 

L'opció de fer servir «Letizia», en lloc de «Leticia», no és errònia. De fet, a Itàlia és l'opció correcta per escriure el nom. Per això, va aparèixer la teoria que l'encarregat d'inscriure a la reina Letícia en el Registre Civil fos italià, sent així el responsable del malentès.

 

No obstant això, la possibilitat va ser descartada ràpidament. Després de revisar l'acta baptismal, es va comprovar que a l'església de Sant Francesc, a Oviedo, també va ser inscrita com «Letizia», sent adoptada pel cristianisme per un sacerdot asturià, qui no s'hauria confós en redactar el nom.

Comentaris