Imatge de la reina Letícia

La reina Letícia: la inesperada i fidel seguidora del documental de Rocío Carrasco

Pilar Eyre assegura que «està bolcada, ho comenta amb les seves amigues periodistes i pren partit apassionadament»

El documental de Rocío Carrasco s'ha convertit en el tema del moment, i no sorprèn que hagi arribat fins i tot a les esferes més altes. Fins i tot la mateixa reina Letícia sembla estar pendent, segons ha revelat la periodista Pilar Eyre a la revista 'Lecturas'. «Letícia està bolcada amb el tema de Rocío Carrasco. Veu els docudrames, truca a les seves amigues periodistes per a preguntar pel rerefons de l'assumpte i pren partit apassionadament», ha assegurat Eyre.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.
Una vocació periodística heretada del seu pare

Tot i aquesta voluntat inicial, l'ara reina va anar veient que no podria exercir la seva vocació més enllà de la feina de casa com a princesa, i posteriorment com a monarca. «En els primers temps del seu festeig va pensar, ingènuament, que podria continuar exercint. Tenia la remota esperança de continuar aquesta carrera que l'apassionava. Una vocació que va heretar del seu pare, un periodista que va fer carrer, va cobrir esdeveniments i va treballar en una redacció, suportant torns i competint per l'exclusiva».

Aquesta adoració que sentia per la seva professió, li va plantejar dubtes a l'hora de casar-se amb Felip. «Li va costar donar el sí a Felip, precisament pel fet d'haver d'abandonar la seva professió». De fet, va intentar participar en algun documental, però «certs funcionaris que s'encarreguen de vigilar els passos de la família reial, coneguts com 'els homes de gris', li van impedir».

El canvi d'actitud de Letícia amb la premsa

«Letícia era molt divertida i estava plena de curiositat per aquesta gent popular que fins llavors només havia conegut a través de les revistes i del seu treball... Es dirigia als famosos directament, els agafava del braç, els feia preguntes, era molt espontània. Més que maca, era bufona i atractiva. Al príncep li queia la bava mirant-la», explica Eyre. No obstant això, aquesta actitud oberta de Letícia amb la premsa va canviar radicalment a mesura que els mitjans van començar a criticar-la i a carregar contra ella amb duresa, un fet que ella considerava injust.

Pilar Eyre ha assegurat que l'ara reina «va arribar a pensar que es tractava de tafaneries infundades que venien de la mateixa Casa Reial per treure el focus de la conducta irregular de Joan Carles». «Despertar cada dia amb una al·lusió malintencionada a la seva figura o el record exagerat de la humilitat de la seva família va anar amargant el seu caràcter i minant la confiança en els seus antics col·legues», ha assenyalat la periodista especialitzada en la monarquia.

Tot això, ha remarcat Pilar Eyre, va reduir radicalment el seu cercle d'amistats i les persones en què confiava. «Es va convertir en una màquina de renyar, sempre estava malhumorada, incòmoda... Els organitzadors d'esdeveniments no sabien que fer per a acontentar-la», ha dit. De fet, Pilar Eyre va més enllà i assenyala que Felip es va convertir en la víctima que pagava els plats trencats dels seus enuigs.