La reina Letícia s'indigna amb Sofia per deixar Iñaki Urdangarin passar la seva última nit en llibertat en una propietat seva

Per ara, sembla gairebé impossible que la tranquil·litat torni a la Casa Reial espanyola

Felipe Letizia y Sofía, destinados a no entenderse.
El rei Felip amb Letícia i Sofia | 'Bekia'

Aquests darrers dies, semblava que la tranquil·litat tornava a la Casa Reial espanyola. Després de l'escàndol per l'actitud de la reina Letícia amb la reina emèrita Sofia, que no es va poder fer cap foto amb les seves nebodes a les portes de la catedral de Palma de Mallorca, els monarques van fer tot el que van poder per superar les tensions. Ara bé, sembla que la 'guerra' entre les dues reines ha tornat amb més força que mai, aquest cop per culpa del cas Nóos. 

Cal dir que els actuals monarques espanyols estaven més interessats que ningú en deixar de protagonitzar portades de diaris cada dia. El pla de la Casa Reial era força simple: Iñaki Urdangarin ingressaria a presó, la infanta Cristina mantindria el seu silenci, i tot tornaria a la normalitat. Ara bé, sembla que Sofia no va entendre del tot com havia d'actuar, o directament va optar per continuar amb la guerra. 

Sofia, obligada a escollir entre Felip i Cristina

Per entendre què ha passat, cal dir que el rei Felip VI va decidir, des del primer moment, eliminar qualsevol rastre de corrupció del palau de la Zarzuela, i és per això que va prendre dures decisions contra la infanta Cristina. En concret, el monarca li va retirar el títol de duquessa de Palma, i va desterrar per sempre Iñaki Urdangarin de la Casa Reial. 

Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina en una imatge d'arxiu
Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina en una imatge d'arxiu | 'Bekia'

 

Unes decisions que a Sofia li van semblar molt dures, ja que es va veure a obligada, de fet, a escollir entre dos dels seus fills. Una mare, però, continua sent una mare sempre, i és per això la reina emèrita va decidir actuar. En concret, el dia que Iñaki va arribar a Madrid d'un vol procedent de Ginebra l'esperaven a l'aeroport un total de quatre cotxes, per evitar la gran exposició mediàtica. Una idea que alguns atribueixen a la mateixa Sofia, que també es creu que va permetre a l'exduc de Palma passar la seva darrera nit en llibertat en una de les seves propietats. 

Letícia, molt indignada amb la reina emèrita

Com era d'esperar, la reina Letícia es va indignar moltíssim en assabentar-se que la seva sogra havia tingut un gest amable amb Iñaki. Després de la greu crisi que els exducs de Palma havien provocat a la institució, resultava impensable relacionar-se amb ells, i molt menys ajudar-los. 

En definitiva, Letícia ha interpretat el gest com una ofensa a la seva persona, una darrera insubordinació d'una llista molt llarga, que obre ferides encara sense curar en la seva relació amb Sofia. Per ara, doncs, sembla que és impossible que la tranquil·litat torni a la Casa Reial, i és molt probable que es necessiti una intervenció del mateix Felip per evitar que aquest escàndol acabi per explotar-li a la cara. 


Comentaris

envia el comentari