La reina Letícia Ortiz.

La reina Letícia no sap on ficar-se: «Però que fill de p***»

Letícia no vol saber res d'alguns familiars seus

 Letícia està disposada a tornar a obrir les portes de la Zarzuela a la infanta Cristina. Des que va anunciar que s'havia separat d'Iñaki Urdangarin, sembla que tot seran facilitats perquè es reintegri a la família reial.

 

Les imatges de l'exduc de Palma agafat de la mà d'una altra dona han servit per a confirmar el que molta gent creia que passava, sobretot alguns membres de la Corona. És el cas de Joan Carles I.

Només assabentar-se de la infidelitat, el sogre de Letícia va esclatar. «Però que fill de puta! A aquest tio, ni un duro», va assegurar l'emèrit. Així ho confirma Pilar Eyre al blog que escriu a la revista 'Lecturas'.

La reina Letícia i la infanta Cristina en un acte institucional
Letícia està disposada a que Cristina es reintegri a la família | GTRES

No té previst ajudar-lo econòmicament. Vol que es mantingui amb el salari que rep de la feina al despatx d'advocats de Vitòria, on guanya uns mil euros al mes.

La periodista va relatar com va ser la trobada entre pare i filla fa uns dies a Abu Dhabi. Es van fondre en una forta abraçada i «no hi va haver lloc per als retrets ni per al "ja t'ho vaig dir"». Joan Carles es va mostrar preocupat pel futur dels seus nets, als quals vol deixar arreglat «el tema econòmic».

També té interès a conèixer els moviments que pugui fer Urdangarin pròximament. Es barreja l'opció que el basc pugui «escriure les seves memòries». Pel que es veu, té sobre la taula una oferta molt sucosa que pujaria fins al mig milió d'euros.

L'emèrit està desencantat amb l'actitud del seu gendre. No li va agradar «la manera com estava redactat el comunicat», però tampoc el paper que exerceix el seu advocat en aquesta història. Ja ha participat «en diversos programes, on restava importància a la infidelitat d'Iñaki» i deixava entreveure que Cristina i ell tornarien a estar junts.

Això és una cosa que Letícia no està disposada a tolerar. No acceptaria de cap manera que es reconciliessin. Si fos així, retiraria la proposta a Cristina de reincorporar-se a la família.

La infanta encara porta l'anell de casada, com si no hagués passat res. L'emèrit ja li ha traslladat que té intenció de continuar pagant l'educació als seus fills. «Han crescut en una escola molt dura i han afrontat la separació amb temprança», assenyala Eyre.

Destaca el paper que Pablo, un dels quatre fills del matrimoni, ha tingut durant aquestes últimes setmanes. Es mostra amb molta sang freda i manté la calma davant de les preguntes dels periodistes. Les paraules del jove, però, no semblen tenir gaire credibilitat, precisament.

Assenyala que menteix quan diu a la premsa que espera que els seus pares el vagin a veure a Barcelona. Sap que això no passarà, però d'alguna manera intenta desviar l'atenció amb força destresa. I alguna vegada també ha deixat entreveure que «el més lògic» seria que tornessin a ajuntar-se.

Letícia no vol saber res dels seus nebots

A Letícia no sembla que li preocupi gaire el futur dels fills de Cristina. Principalment perquè ja tenen la vida encarrilada.

Pablo, el més conegut dels quatre, és jugador d'handbol al Barça. Irene, que ja té 16 anys, viu a Ginebra amb la seva mare. Per la seva banda, Miguel estudia i viu a Londres i té bastant de tracte amb el seu pare.

Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin passejant
Letícia ha vist amb bons ulls la ruptura de la infanta i Urdangarin | GTRES

El que més preocupa és Juan, que viu a Madrid. «No se sap gaire bé a què es dedica ni quina vida fa», recull la revista. El que és evident és que no té gens de relació amb la seva família materna.

Letícia no vol problemes. Per això, com més lluny estigui de certes persones del seu entorn, millor per a ella i per a la institució. Ja es va poder comprovar amb Carla Vigo, de qui no vol saber res.