URGENT

🚨 El jove ferit per una pilota de goma perd l'ull

ÚLTIMA HORA

🔴 Els Mossos carreguen per desallotjar la C-65 al Gironès

La reina Letícia perdria la custòdia de les seves filles, Elionor i Sofia, si es divorcia

Així consta en una clàusula que l'actual monarca va firmar abans de casar-se amb el llavors príncep Felip
Una clàusula firmada abans de casar-se obligaria la reina Letícia a cedir la custòdia de les seves filles al rei Felip | cedida

 

La coneguda periodista Pilar Eyre ha tornat a pronunciar-se sobre la polèmica que envolta aquestes darreres setmanes la reina Letícia, criticant amb duresa el «teatre» que hauria organitzat la família reial durant la seva visita a l'hospital on estava ingressat el rei Joan Carles després d'operar-se.

 

En concret, Eyre ha indicat que la visita es va «organitzar» per rentar la imatge de la reina Letícia, després de les crítiques rebudes per la suposada baralla amb la reina emèrita Sofia durant la missa de Pasqua a Palma. «La relació entre Sofia i Letícia és inexistent. I per a les nenes la seva àvia és Paloma Rocasolano, Sofia per a elles és una estranya», ha explicat la periodista. 

 

La reina perdria la custòdia de les seves filles

Però el més impactant és que, segons indica 'Cotilleo.es', i per si no queda clar que matrimoni dels reis no és un qualsevol, hi ha vigent un acord que es va signar abans del seu casament, molt perjudicial per a Letícia. En concret, es tracta d'un acord que, en una de les seves clàusules, indica que la custòdia de les infantes passaria automàticament a mans del pare, en cas de divorci, i la seva educació continuaria sent exclusiva de La Corona. 

Necessitat de rentar la seva imatge

És per això que es creu que la «reconciliació real» va arribar com a resposta a la necessitat de rebaixar les crítiques a la monarca espanyola i rentar la seva imatge. Recordem que l'escàndol pel comportament de Letícia va ser tal, que la reina va arribar a ser escridassada en públic, i va rebre durs atacs. 

 

Cal dir, també, que també es va veure afectada la imatge de la petita Elionor, ja que en les polèmiques imatges es pot veure com aparta la mà de la seva àvia, mentre la reina intentava impedir que Sofia es faci una foto amb les seves netes. 

 

Els reis, Felip VI i Letícia, les seves dues filles, Elionor i Sofia, al costat de la seva àvia durant la visita al rei Joan Carles a l'hospital  | La Guía Femenina

 

El divorci, una opció 

L'escàndol va arribar a un punt inimaginable, i de fet algunes veus van arribar a demanar fins i tot el divorci al rei Felip, o com a mínim que li treguin a Letícia l'educació de les seves nenes, perquè no està d'acord amb els valors de la Casa Reial. 

 

Amb tot, alguns mitjans es van fer ressò d'unes informacions segons les quals el mateix rei emèrit, Joan Carles I, va arribar a aconsellar el seu fill que opti pel divorci. D'altres, asseguraven que la mateixa Letícia va amenaçar Felip amb «marxar» si topava amb problemes similars als que van tenir els seus sogres en el seu matrimoni. 

Una de les persones més pròximes a la casa reial, i habitual en les tertúlies sobre els reis, ha arribat a assegurar que, si Felip VI no es divorcia, Letícia podria arribar a carregar-se la monarquia. 

 

La reina pot marxar, però pagaria un preu molt alt

«Jo no seré una dona patidora com la teva mare. A la mínima, me'n vaig», va ser la frase que se li atribueix a Letícia, però han estat molts altres que es pregunten si l'actual monarca realment pot optar per «marxar». A aquesta qüestió, la periodista Pilar Eyre ha indicat que suposaria un sacrifici enorme, potser massa alt, que és renunciar i allunyar-se de les seves filles. 

 

Comentaris