La reinaLetícia ha tornat a acaparar titulars després de la recent trobada amb el rei emèrit, JoanCarlesI. Aquest retrobament esperat ha generat una gran expectació entre la premsa, especialment pels rumors i polèmiques que envolten l'exmonarca les últimes setmanes. Tot i això, Letícia ha decidit mantenir la seva habitual discreció sobre aquest tema, deixant sense comentaris la seva relació amb l'emèrit.
La trobada entre la reina Letícia i Joan Carles I va tenir lloc en un esdeveniment familiar a Galícia. La reunió va atreure l'atenció de la premsa a causa de la delicada situació en què es troba l'exmonarca. El rei emèrit està en una posició delicada per les filtracions recents que han vinculat el seu nom amb Bárbara Rey.
La reina Letícia evita parlar de Joan Carles I al seu darrer acte
L'ocasió triada per a la seva reaparició pública va ser l'esdeveniment de Radio Nacional para Todos. Un acte en què, fent honor a les seves arrels periodístiques, Letícia va tornar als micròfons de la ràdio pública. Durant aquest esdeveniment, la reina va destacar els avenços en accessibilitat per a les persones amb discapacitat auditiva, evitant qualsevol declaració sobre Joan Carles I.
Letícia ha optat per no pronunciar-se sobre el tema, mantenint el focus en les activitats institucionals i en el paper de reina consort. Aquest silenci ha estat interpretat per alguns com una estratègia per protegir la imatge de la monarquia en un moment delicat. Per això, Letícia va centrar el discurs en un tema molt diferent: la importància de l'accessibilitat als mitjans de comunicació.
La reina va expressar el suport a la iniciativa de Ràdio Nacional d'Espanya, que busca millorar la inclusió de les persones amb discapacitats auditives. “És possible perquè hi ha hagut una enorme col·laboració de moltíssimes institucions”, va declarar. Va fer referència al desenvolupament del programari que permet a persones sordes accedir a les emissions de la ràdio en temps real.
Letícia també va subratllar la importància d'aquest avenç per a la societat, i va destacar que “hi ha 1.200.000 persones sordes o discapacitats auditives que des d'avui poden accedir a la ràdio en directe”. A més, ha posat èmfasi en el fet que aquest programari “s'ha anat desenvolupant aquests mesos” i encara té espai per a millores.
Tot i que la seva intervenció era molt esperada per la recent trobada amb el rei emèrit, Letícia no va oferir cap declaració sobre aquest assumpte. En el seu lloc, va mantenir l'enfocament en la inclusió i l'accessibilitat, allunyant-se de la polèmica que envolta Joan Carles I.
A més, la reina va deixar entreveure que aquest avenç podria estendre's a altres mitjans: “Potser també a altres canals de la ràdio pública, i també potser s'animen les grans privades”. Letícia va concloure la seva intervenció celebrant que aquesta nova tecnologia “contribueix a suprimir les barreres de la comunicació”. Un avenç que considera primordial per a la inclusió de les persones amb discapacitat auditiva.
Un cop més, la reina Letícia ha vist oportú desmarcar-se de les polèmiques de Joan Carles I. En aquesta ocasió, ha vist oportú mantenir silenci i centrar-se en l'acte per no donar peu a més especulacions.