IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

La reina Letizia tindrà un paper menys important que el que va assumir donya Sofía

Es tracta d'una decisió de la Zarzuela per reforçar la figura del Rei

Sofía i Letizia, en una visita al palau de l'Almudaina | El Confidencial

Doña Sofia tenia molt més protagonisme que la reina Letizia, i és una cosa que hem pogut veure al llarg d'aquests anys en els quals la periodista ha estat al costat del rei Felip VI i ha donat a llum a les seves dues filles. Segons fonts consultades pel Confidencial Digital, la situació de doña Sofia en el tron era diferent, encara que també és cert que la seva figura, al costat de la del seu marit, va marcar el començament de la història de la democràcia a Espanya i de la consolidació de la monarquia com a estàndard.

A més d'això, per motius d'orígens familiars, personalitat, i costums, doña Sofia era una reina i es comportava com a tal, d'aquí el seu gran protagonisme al costat de don Juan Carlos. No obstant això, en el cas de Letizia les circumstàncies, tant històriques com personals, són totalment diferents. Algunes fonts asseguren que, des de la Zarzuela, la figura de la reina no ha estat desplaçada per casualitat ni per voluntat de Letizia, sinó per una deliberada decisió de la Casa del Rei.

La figura de l'actual reina ha acabat en un discret lloc institucional i protocol·lari, i la Casa Reial ha pres aquesta decisió seguint rigorosament la Constitució, on la figura primària sens dubte és el rei, que és el titular dels drets i obligacions que la Carta Magna adjudica al Cap d'Estat. Letizia, per descomptat, ha assumit sense problemes que se la relegui a un segon lloc. Aquesta circumstància, de les successives absències de Letizia, ha estat comprovada i destacada en diverses ocasions, però faltava una explicació. El motiu és que a la Casa Reial ha decidit potenciar la figura del rei com a cap de l'Estat, una condició que ostenta Felip en solitari.


Comentaris

envia el comentari