Primer pla de la reina emèrita Sofia.

La reina Sofia, abatuda: mor el seu germà, Constantí II de Grècia

La reina emèrita ha hagut de fer front a un cop molt dur

La reina Sofia no ha pogut començar pitjor l'any. Aquest dimarts, 10 de gener ha mort el seu germà, Constantí, deixant la mare de Felip VI completament trencada. Era el fill mitjà dels reis Pau de Grècia i Frederica de Hannover, i el germà petit de Sofia.

A més de ser família de la reina emèrita, Constantí II va ser l'últim rei que va tenir Grècia abans que s'abolís la monarquia al país.

Aquest cap de setmana es coneixia que el germà de Sofia estava molt delicat de salut. Es va saber llavors que havia hagut de ser ingressat a causa d'un vessament cerebral que havia patit. Diversos mitjans apunten que s'havia encomanat de coronavirus.

Imatge de la reina Sofia i Constantí de Grècia.
Sofia tenia una gran relació amb Constantí II de Grècia. | GTRES
 

Sofia es va traslladar immediatament fins a Atenes per estar al costat del seu germà i de la resta de la seva família. Després d'això, es va informar que Constantí havia millorat i havia pogut passar de l'UCI a planta.

Tot i això, sembla que al final el germà de l'emèrita no ha pogut superar aquest mal moment i ha perdut la vida amb 82 anys.

Sofia i Constantí estaven molt units

La reina Sofia va patir molt pel seu germà. I és que Constantí va tenir una vida complicada per haver estat rei. Va haver de marxar de Grècia després d'un cop d'estat i expliquen que se'n va anar del país sense pràcticament res.

Foto de Constantí II de Grècia l'octubre de 2022.
Constantí de Grècia havia patit diversos problemes de salut. | Europa Press
 

De fet, algunes fonts expliquen que el rei Joan Carles I va haver de regalar-li roba. La vida del germà de Sofia va estar marcada pels exilis constants, ja que, després de fugir del seu país, va viure a Itàlia, a Dinamarca i també a Anglaterra, on la reina Elisabet II li va donar protecció.

També va arribar a estiuejar uns quants anys a Espanya, concretament a Mallorca, gràcies a l'ajuda de Joan Carles i Sofia. Els últims anys de la seva vida els va poder viure al seu país, ja que el van deixar tornar sense represàlies.

La reina Sofia va viatjar fa uns dies al seu país natal per estar a prop del seu germà. Constantí II patia diversos problemes de salut i la seva germana ja es temia el pitjor. Per això va viatjar fins a Grècia, per poder acompanyar el seu germà en els seus últims dies de vida.

Foto de Constantí II de Grècia i la reina emèrita Sofia.
Constantí de Grècia i la reina Sofia estaven molt units. | GTRES
 

Ho va fer com ho havia fet en vida en aquests últims anys. I és que la mare de Felip V s'ha passat la vida viatjant per poder estar al costat de la seva família en tots els moments possibles. L'emèrita, que actualment té 84 anys, va viure pendent del seu germà fins a la mort.

Es tracta d'un nou revés per a l'àvia de la princesa Elionor, que, durant les últimes setmanes, està vivint una de les etapes més complicades de la seva vida. Dol a les cases reials d'Europa per la mort de Constantí II de Grècia.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp