Primer pla de la reina Sofia somrient.

La reina Sofia deixa en evidència Letícia i rep tots els aplaudiments

La reina Letícia sap que els darrers gestos de la seva sogra han estat molt valorats

La reina Sofia ha reprès la seva agenda després de la mort del seu germà Constantí fa poc més d'un mes. L'emèrita, de dol rigorós, ha participat en un acte públic mostrant, un cop més, el compromís amb les persones més necessitades. La mare de Felip VI ha tingut un gest que marca la diferència amb Letícia, la seva nora, que acaba d'arribar d'un viatge oficial a Angola.

Sofia de Grècia es va desplaçar a Atenes a principis d'any per estar amb el seu germà els seus últims dies de vida. La sogra de Letícia va romandre al costat de la seva família grega durant el funeral i uns dies després acompanyant la cunyada, els nebots i altres familiars.

Foto de la reina emèrita Sofia agafada del braç de Letícia al funeral de Constantí de Grècia.
La reina emèrita va estar a Atenes per acomiadar-se del seu germà Constantí. | Twitter

Ha passat més d'un mes i l'emèrita ha participat en el lliurament dels premis de recerca de la Fundació Renal, celebrat a la seu del Consell Superior d'Investigacions Científiques de Madrid. Els presents han agraït públicament a la reina el seu compromís amb la prevenció de la malaltia renal. Ha rebut un càlid aplaudiment pel seu suport a la causa i la reina emèrita ho ha agraït emocionada estenent les mans i somrient.

Estem acostumats a veure la sogra de la reina Letícia participant en causes solidàries. Ara, conscient de les necessitats per les quals passa Turquia i Síria després del terratrèmol de dilluns passat, la reina ha decidit ajudar els damnificats a través de la seva fundació. Des de la Fundació Reina Sofia, l'emèrita «ha manifestat el seu compromís amb els damnificats davant la devastació provocada pels terratrèmols de Turquia i Síria».

La Fundació Reina Sofia aprova l'enviament d'ajuda a Turquia i Síria

La fundació que porta el nom de la mare de Felip VI ha enviat ajuda humanitària als supervivents de la catàstrofe. El patronat de la fundació presidit per Sofia de Grècia ha aprovat l'enviament d'ajuda urgent a Turquia. Com a primera actuació s'enviaran 30 palets amb set tones d'analgèsics valorats en més de 40.000 euros.

Imatge de la reina Sofia i Letícia a un acte benèfic
La reina Letícia es fixa en el compromís solidari de la reina emèrita. | EUROPA PRESS

Divendres passat es van traslladar al país amb l'ajuda d'emergència en un dels avions del Ministeri de Defensa. La reina emèrita va voler ser testimoni de la preparació de l'enviament i va anar dijous a la base de Torrejón de Ardoz, a Madrid.

A més a més, la Fundació Reina Sofia ha signat un acord de col·laboració amb un import de 35.000 euros amb Misiones Salesianas. Ajudarà els afectats pel terratrèmol des del centre Don Bosco a Alep, Síria, lloc d'acollida de persones vulnerables. Una quantia que es destinarà a la compra i distribució d'articles per cobrir les necessitats bàsiques de la població.

Letícia va agafar el testimoni de Sofia i també dona suport a causes solidàries

La reina, solidària amb altres causes, va inaugurar divendres passat un allotjament temporal per a persones en situació d'exclusió social a Fraga, Osca. Unes instal·lacions construïdes gràcies a un conveni de col·laboració signat entre la fundació de la reina i Càritas, que s'encarregarà de la seva gestió.

La reina Letícia col·laborant amb la Creu Roja a Hondures
La reina Letícia se'n va anar a Hondures en plena pandèmia. | GTRES

La sogra de Letícia va ser pionera al món de la cooperació i ha tingut un paper primordial en liderar l'impuls solidari d'empreses i institucions privades. Amb 82 anys continua amb la mateixa il·lusió i el seu compromís ha servit d'exemple per obrir camí a altres reines i princeses.

De fet, quan el 2014 Sofia es va convertir en reina consort, Letícia va prendre el relleu de la seva sogra en els viatges de cooperació. Des d'aleshores, la reina s'ha implicat en aquest tipus de visites i en destaca la de desembre del 2020 a Hondures. En un moment en què el món estava paralitzat pel coronavirus, la reina es va posar la seva armilla de cooperant de la Creu Roja per viatjar al país centreamericà.

Sens dubte la reina Letícia sap que la seva sogra és el millor exemple d'implicació amb els més necessitats.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp