Sofia «sacrifica» els seus desitjos per netejar la imatge de la Casa Reial

Per tal de protagonitzar la reconciliació amb la reina Letícia després del que va passar a Palma, la reina Sofia no ha pogut viatjar a Grècia quan més necessitava als seus familiars

La reina Sofía en una imagen de archivo
La reina Sofia en una imatge d'arxiu | Catalunya Diari

L’estiu d’aquest any no està sent gens fàcil per a la reina emèrita Sofia. Encara que finalment ha pogut viatjar a Palma de Mallorca i ha reunit els seus fills, el rei Felip VI i la infanta Elena amb les seves respectives famílies, la reina Sofia no ho està passant gens bé. No s'esperava que l'emèrita arribés a Marivent molt després del que va arribar i, a més, està previst que marxi molt abans, a diferència d'anys anteriors.

 

Sembla que aquest estiu Sofia està fent grans sacrificis per mantenir el benestar de la Corona. Des de sempre ha sabut quin era el seu lloc, i les seves obligacions com a reina l'han portat a acceptar moltes obligacions, a més de fer molts sacrificis.

La reina Sofia sempre accepta el seu «paper»

De fet, durant els gairebé quaranta anys de regnat al costat de Joan Carles I, la reina Sofia ha sabut sempre quin era el seu paper, mostrant-se sempre disposada a cedir el protagonisme als altres i a fer sempre el seu «treball» perquè la institució no es vegi afectada. Realment, l’únic cop que es va sortir del seu «paper» va ser per l'escàndol de Botswana.

  

Es diu que després dels múltiples rumors d'infidelitat del rei emèrit, la reina Sofia va reaccionar raonadament i es va mostrar enfadada, estant només uns 30 minuts a l'hospital on va haver de ser ingressat el rei Joan Carles I, després de trencar-se el maluc durant el safari. Recordem que va ser llavors quan el rei emèrit va pronunciar les seves conegudes paraules: «Ho sento molt. M'he equivocat i no tornarà a passar».

Las imágenes del desencuentro que han dado la vuelta al mundo.

Les imatges de la desavinença que van fer la volta al món.| Catalunya Diari
 

Ha fet front a diverses polèmiques

Amb el temps, aquesta polèmica va passar, però la Casa Reial no ha tornat a estar tranquil·la. Durant aquests últims mesos, se’ls ha ajuntat tot el referent a la investigació del cas Nóos que ha portat a Iñaki Urdangarin a presó, a més de la polèmica del cop amb la mà i la picabaralla entre reines en la Pasqua d'aquest any.

 

Es va veure la reina Letícia intentant evitar com sigui que les seves filles, Elionor i Sofia, es fotografiessin amb la seva àvia i, fins i tot, la mateixa Princesa d'Astúries va apartar la mà de la seva àvia de forma brusca. Aquestes imatges van fer la volta al món, minvant considerablement la imatge de la Família Reial.

 

És per això que durant aquest estiu les coses havien de solucionar-se si o si, o almenys de cara al públic. La reina Sofia, tot i estar molt dolguda per l'actitud de la seva nora, sap que ha de «fer les paus» i mostrar-se com una família molt ben avinguda. Això ha suposat un enorme sacrifici per la reina Sofia, ja que ha hagut de renunciar a viatjar a Grècia i poder visitar en diverses ocasions als seus familiars, i tot per la imatge de la Casa Reial.

La infanta Elena y la reina Sofía con los hijos de Urdangarín en 2014

La infanta Elena i la reina Sofia amb els fills d'Urdangarín l'any 2014 | Catalunya Diari
 

No ha pogut anar a veure la seva família per millorar la imatge Reial

Que la reina Sofia no pogués viatjar a Grècia per la Pasqua Ortodoxa va permetre que es fotografiés la reaparició de les reines per l'operació de genoll del rei emèrit. De fet, fins i tot es va poder veure a la reina Letícia obrint-li la porta a la seva sogra. Un gest que no va convèncer ningú, i va deixar la reina Sofia sense poder veure els seus parents.

  

Per si no fos poc, durant aquestes vacances a Marivent, la reina emèrita s'ha trobat realment sola, renunciant a tenir amb ella als seus néts Urdangarin, al costat de Froilà i Victòria Frederica. Que el marit de la infanta Cristina hagi ingressat a la presó ha provocat que la reina Sofia es quedi sense veure els seus néts aquest estiu.

 

A més a més, també es quedarà sola a Palma després que els Reis, els seus néts i la infanta Elena marxin. Només li quedarà la possibilitat d'intentar viatjar a Grècia de nou per reunir-se amb la seva família, que serà el seu millor refugi en els temps que corren. Només un possible nou joc des de la Zarzuela per demostrar la seva «bona relació» amb la reina Letícia i les seves nétes en públic podria truncar els seus plans.


Comentaris

envia el comentari