IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La reina Sofia torna a acudir a un acte oficial en solitari

Els reis emèrits no es deixen veure junts en un acte oficial des de fa més d'un mes

 
Els reis emèrits al costat del difunt rei de Tailàndia
Els reis emèrits al costat del rei de Tailàndia, en una imatge d'arxiu. | Catalunyadiari.cat

Una altra vegada en solitari. Així és com anirà la reina Sofia a les exèquies del difunt rei de Tailàndia Bhumibol Adulyadej, que va morir l'octubre de l'any passat. Com explica 'El Español', aquests actes no són acaben d'agradar al rei Joan Carles, que prefereix deixar-los a la seva dona mentre ell gaudeix de la vida que més li agrada: la de les rutes gastronòmiques, les curses de toros i les regates de vela. Precisament, mentre la seva dona viatjava al país asiàtic, el rei emèrit es trobava a Alacant per acomiadar en persona a les set embarcacions que disputen la famosa Volvo Ocean Race i visitar les cèlebres Coves de Canelobre de Busot.

Per la seva banda, la reina Sofia romandrà durant cinc dies a Bangkok en què acudirà a diferents dinars i actes oficials que precediran a les exèquies del monarca tailandès, que costaran 75 milions d'euros i que tindran el seu punt culminant en la incineració del seu cadàver en el crematori més important del país. La reina emèrita no estarà tota sola, ja que estarà acompanyada d'altres monarques europeus com Federico de Dinamarca, Haakon de Noruega o Màxima dels Països Baixos.

La separació dels reis emèrits en els actes oficials està deixant de ser una novetat i ja fa més d'un mes des que es van deixar veure junts per última vegada al sopar de la gala commemorativa del 40è aniversari del Cercle d'empresaris. Fa unes setmanes, la reina Sofia ja va haver d'acudir en solitari a la boda de Felip de Sèrbia, la mare del qual és cosina carnal del rei Joan Carles. Mentrestant, el rei emèrit havia d'acudir a la inauguració d'una exposició a Galícia, un acte que va cancel·lar a l'últim moment i sense cap raó aparent. El monarca ha decidit allunyar-se dels actes oficials i centrar-se més a gaudir de les seves aficions, mentre la reina Sofia ha d'acudir sola a tots ells.

El rei emèrit tampoc es va deixar veure a la festa del 18 aniversari de Juan Urdangarín que es va celebrar a Ginebra i a la qual van assistir amics i familiars del jove. Joan Carles prefereix freqüentar cada vegada més sovint terres gallegues, ja que aquí té al cercle d'amics amb els quals gaudeix de les regates. També gaudeix de grans sopars, com la que va tenir lloc a Madrid el mateix dia que el seu fill, el rei Felip VI, gravava el seu discurs sobre la situació política a Catalunya. Les aficions dels monarques són diferents i, després de més de mig segle de matrimoni, ja no guarden les formes i decideixen fer els seus plans per separat.


Comentaris

envia el comentari