ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Els reis d'Espanya, escridassats a la seva arribada a la recepció a l'Almudaina

Centenars de persones s'han congregat a les portes del Palau per rebre a Felip VI, Letícia i Sofia amb crits de «Llibertat presos polítics»

El rey Felipe VI junto a su mujer la reina Letizia y su madre Doña Sofía
El rei Felip VI al costat de la seva dona la reina Letícia i la seva mare la reina emèrita Sofia| Cedida

Centenars de persones s'han concentrat aquest divendres a l'esplanada de davant del Palau de l'Almudaina, 500 d'elles ho feien en favor de la monarquia, mentre que 150 eren partidaris de la república i s'havien concentrat en protesta dels reis. Al lloc s'hi han pogut sentir càntics en favor de Felip i Letícia i també consignes contràries a ells.

Recepció a l'Almudaina entre manifestants

Totes dues concentracions ha estat convocades amb motiu de la recepció que els reis Felip VI i Letícia, i també la reina emèrita Sofía, han fet amb autoritats i una representació de la societat civil de Balears. Com a mesura de precaució i amb l'objectiu d'evitar qualsevol tipus de problemes, els manifestants han estat col·locats a banda i banda de la Catedral de Palma.

La manifestació per part dels republicans ha estat convocada per l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, les persones que protestaven s'han queixat que han estat col·locats al lloc més allunyat de les portes de l'Almudaina, motiu pel qual els seus càntics pràcticament no s'han sentit.

Al crit de «Llibertat presos polítics»

Tot i això, cal dir que se'ls ha pogut sentir mostrant el seu suport als «presos i exiliats polítics» catalans i han reclamat «el dret a decidir i la restitució del museu Saridakis a Marivent»

Com a forma de protesta han cridat diferents consignes com: «No volem monarquia», «Llibertat presos polítics, llibertat Valtonyc», «Ni oblido ni perdono», «Vosaltres feixistes sou els terroristes» i «Volem independència, Països Catalans».

Manifestació contra els independentistes

D'altra banda, el grup de persones que defensava la monarquia s'ha presentat al lloc amb nombroses banderes espanyoles i un cop allà han mostrat el seu suport als reis amb crits de «Visca el rei», «visca Espanya i visca la Constitució», «som mallorquins, no catalans», «Colpistes a la presó», «No ens enganyen, Catalunya és Espanya» i altres.

Tensió a l'arribada de Felip VI i Letícia

Un dels moments més tensos de la jornada ha sigut, evidentment, en l'arribada dels reis al Palau. Ha sigut llavors quan els agents de policia han hagut de controlar la sortida dels manifestants que estaven en favor de la monarquia, ja que, molts havien de passar just per davant dels republicans, podent-se provocar algun incident.

Un cop havien passat ja les primeres persones, i veient que els manifestants s'estaven increpant els uns als altres amb insults i gestos ofensius, els policies han decidit que la millor solució era desallotjar l'esplanada fent sortir cadascun dels grups per una banda diferent, evitant així que es creuessin.


Comentaris

envia el comentari