Imatge de la trobada entre els reis i Fernando Alonso, Rafa Nadal i Pau Gasol

Els reis parlen amb Bellvitge per conèixer com estan gestionant la crisi del coronavirus

Felip i Letícia també volen reconèixer la labor dels treballadors i professionals sanitaris

Els reis  s'han mantingut en contacte amb diferents centres hospitalaris per tal de conèixer la realitat que estan vivint durant aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. Les trucades que tant Felip VIcom la reina Letícia han mantingut amb els hospitals han servit per conèixer els efectes i les mesures que s'estan fent a Espanya davant la pandèmia i també per reconèixer l'esforç que realitzen dia rere dia els professionals i treballadors sanitaris.

Aquest dimecres els reis han intercanviat una trucada amb l'Hospital Universitari de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat. Segons recull 'La Vanguardia', des del centre hospitalari els hi han explicat que tenen 124 pacients ingressats per coronavirus i 49 es troben a l'UCI. També han destacat que més de 300 professionals del centre han estat infectats, la gran majoria però ja han rebut l'alta hospitalària. No obstant això, totes les especialitats mèdiques de les quals disposa Bellvitge han pogut romandre obertes durant la crisi sanitària.

Les dificultats afegides de les persones sordes pel coronavirus

D'altra banda, aquest dimecres la  reina Letícia també ha mantingut una videoconferència amb els màxims responsables de FIAPAS, la plataforma més gran de representació de les  famílies de persones sordes. Durant la reunió s'ha posat en relleu les dificultats afegides amb què s'han trobat les persones amb sordera i les seves famílies durant la crisi del coronavirus.

Segons recull el mitjà citat anteriorment, aquestes persones s'han trobat amb dificultats com l'educació no accessible, interrupcions d'alguns tractaments així com de rehabilitació i adaptació de noves pròtesis auditives i falta d'accessibilitat a la informació i comunicació. D'aquesta manera, veuen dificultat l'exercici dels seus drets en igualtat de condicions que els altres ciutadans.