IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els reis d'Espanya no assistiran a la reunió de la Fundació Princesa de Girona

L'Ajuntament de la ciutat va declarar Felip VI persona no grata l'any 2017 després de l'1-O

Els reis Felip i Letícia no acudiran a la reunió del patronat de la Fundació Princesa de Girona
Els reis Felip i Letícia no acudiran a la reunió del patronat de la Fundació Princesa de Girona | Cedida

La Casa Reial i la seva relació amb Catalunya tornen a ser objecte de polèmica. Els reis Felip i Letícia no acudiran a la reunió del patronat de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) a finals de juny. Segons informa 'El Nacional', els monarques hi participaran per via telemàtica, i no presencial, malgrat que en la seva darrera cita a Madrid havien confirmat l'assistència.

La FPdGi és una fundació privada, constituïda per la societat civil a Girona l'any 2009. La seva presidència recau en el rei Felip VI, en nom de la seva filla, la princesa Elionor. Aquesta fundació treballa pel suport als joves en el seu desenvolupament professional, i convoca anualment els Premis Fundació Princesa de Girona, amb l'objectiu de guardonar la trajectòria professional de joves d'entre 16 a 35 anys.

El patronat és l'òrgan de govern, format per les principals empreses espanyoles, representades pels seus presidents. Segons fixen els estatuts, s'han de reunir dues vegades l'any. Habitualment, aquestes reunions es feien a Girona el mes de juny i a Madrid el mes de desembre. 

Felip VI, persona no grata

La relació del rei Felip VI amb Catalunya ha estat motiu de polèmica en diverses ocasions, especialment després del seu posicionament amb el referèndum de l'1-O. La falta d'afinitat del rei d'Espanya amb la ciutat de Girona, però, es va accentuar el 3 d'octubre de 2017, amb el discurs de Felip VI. 

La primera evidència va ser l'any 2018, quan la fundació no va poder celebrar l'entrega de premis a la ciutat, ja que l'Ajuntament no li va cedir l'auditori per a l'acte, al·legant que s'hi estaven fent obres. A més, la ciutat de Girona va declarar el monarca persona no grata. 

Finalment, els premis es van lliurar en un local dels germans Roca a Vilablareix. Aquest any, en què l'entitat compleix 10 anys, es va anunciar que el lliurament de premis es faria a Barcelona el mes de novembre.


Comentaris

envia el comentari