IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els reis Felipe i Letizia augmenten la seva popularitat en el seu moment més difícil

Tots dos van decidir deixar de banda la seva agenda, durant dues setmanes, per seguir amb atenció la situació política que viu Catalunya

Reyes paseando por Madrid
Els reis passejant per Madrid.   | Facebook

  

Des de l'abdicació del monarca Juan Carles I a favor del seu fill Felip, els reis porten des de 2014 fent grans esforços augmentar la seva popularitat entre els ciutadans de l'Estat. Sovint es veuen condicionats pels successos diaris que van apareixent en general. Tal com explica ‘El Mundo’, en 2016 la falta de govern central després de les eleccions els va obligar a cancel·lar els seus compromisos, i posteriorment, diversos viatges. Ara, el 2017 està sent similar. Els reis han viscut un mes d'octubre realment complicat, amb molt poca presència pública, a causa del procés català. Cal assenyalar que la la seva fermesa per la unió de l'Estat ha compensat la seva falta d'activitat i ha fet augmentar la seva popularitat.

Tant el rei Felip com la seva esposa Letícia segueixen amb gran preocupació tot el que està succeint a Catalunya des de la celebració del referèndum el passat 1 d'octubre. Just en aquest instant, el monarca va prendre la decisió de buidar la seva agenda i la de la reina per seguir els fets que s'han donat a Catalunya. Per primera vegada, el passat 29 de setembre, l'agenda de la Casa Real estava completament buida. Malgrat aquestes absències, el rei va decidir emetre un missatge després de la votació de l'1-O. Un fet que va dur a terme el passat 3 d'octubre —jornada de vaga general a Catalunya—, quan va realitzar un discurs des del seu despatx. Gràcies a aquest discurs, el rei va aconseguir fer callar les crítiques que, «no entenien el seu silenci», i d'altra banda, «consolidar el seu regnat». Les seves contundents paraules van reforçar la seva imatge en un mes realment complicat per la Corona.

Los reyes Felipe VI y Letizia.
Felip VI i Letizia. | Cedida

 

Després d'aquesta aparició pública, els reis van tornar a cancel·lar la seva agenda durant nou dies més, fins a reaparèixer el 12 d'octubre, on el rei va presidir la desfilada de les Forces Armades i van oferir una recepció en el Palau Reial amb autoritats polítiques i empresarials. Aquell dia, el rei va rebre un gran nombre de felicitacions de molts ciutadans per la seva actuació durant els darrers dies. Al dia següent, els reis van encarar una setmana repleta d'actes amb total normalitat. Els esdeveniments polítics de nou van provocar que el rei Felip anul·lés a última hora la seva presència als Premis Mariano de Cavia, Lucca de Tena i Mingote del diari 'Abc'. Cal destacar que la reina Letícia no va poder assistir amb el seu marit als premis Rei Jaume I, on va oferir un discurs disculpant la seva ausència. Davant els esdeveniments dels últims dies, els reis han tornat a buidar l'agenda i han decidit ajornar el seu viatge d'Estat al Marroc.


Comentaris

envia el comentari