Els reis es plantegen portar Elionor als Premis Princesa d'Astúries per primera vegada

Felip VI va donar el seu primer discurs a l'esdeveniment amb 13 anys, la mateixa edat que té ara la seva filla

La Princesa Leonor
La Princesa Elionor | GTRES

La Família Reial segueix sent notícia. Després d'uns dies convulsos per la picabaralla entre la reina Letícia i la reina Sofia, ara és la princesa Elionor qui acapara totes les portades dels mitjans. Molts es pregunten si l'hereva a la corona hauria d'assistir aquest any als Premis Princesa d'Astúries i prendre possessió com a titular dels guardons.

  

  

  

Dona la casualitat que, quan se celebri l'esdeveniment al mes d'octubre, Elionor haurà complert els 13 anys, la mateixa edat en la qual el seu pare va fer acte de presència per primera vegada a celebració dels premis.

El primer discurs de Felip en públic  va ser als 13 anys

Un dels motius que porten a plantejarse si Elionor hauria d'anar l'acte es precisament que tingui la mateixa edat que el seu pare quan ho va fer. Era el 30 d'octubre de 1981 i l'actual monarca va ocupar un seient al costat dels seus pares a la gala dels Premis Príncep d'Astúries.

Aquell dia, el jove Felip va llegir un discurs d'aproximadament un minut i mig amb el qual es va dirigir a tots els assistents. Per tal de no travar-se mentre el llegia, l'actual monarca va preferir memoritzar el text. Es tractava del seu primer missatge públic i va ser una intervenció de la qual va sortir molt ben parat, entre aplaudiments i afermant la bona imatge que fins al moment ja tenia d'ell.

Felipe durante su discurso en los Premios Príncipe de Asturias de 1981
Felip durant el seu discurs als Premis Príncep d'Astúries de 1981 | Imatge de Youtube  

La imatge de la princesa ha quedat tocada les darreres setmanes

Tot i això, molts posen en dubte que Elionor pugui tindre una actuació similar a la que va tenir el seu pare. La imatge de la princesa ha quedat tocada per com es va comportar en l'incident entre la seva mare i la seva àvia, catalogant-lo com una falta de respecte davant la reina emèrita. 

El fet que la Princesa apartés descaradament i sense cap tipus de pudor la mà de la seva àvia quan aquesta intentava fer-se una foto amb ella no l'ha deixat en molt bon lloc i s'ha posat en dubte que tingui el mateix aplom que va tenir Felip en aquell moment.

Leonor apartó de forma brusca la mano de su abuela
Elionor va apartar la mà de la seva àvia de forma brusca | Cuatro.com

 

Un debat que es repeteix

Aquest no és el primer cop que es posa sobre la taula la possibilitat que Elionor faci acte de presència als Premis Princesa d'Astúries. L'any passat ja va ser molt criticada per no anar-hi, encara que molts experts en la Casa Reial van donar suport a la decisió.

Entre ells Jaime Peñafiel: «Quan Felip va donar el discurs amb 13 anys era necessari promocionar la monarquia. Elionor no necessita promocionar res. La idea de portar-la a Oviedo em sembla fer un ús gratuït d'ella quan hauria d'estar a l'escola. Hauria de seguir sent una nena».


Comentaris

envia el comentari