IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els reis publiquen les despeses de la Família Reial

La Casa Reial ha gastat aquest any 7.775.040 euros

La Casa Real ha abogado por ser transparente con sus gastos
La Casa Reial ha advocat per ser transparent amb les seves despeses | Informalia

La Casa Reial espanyola defensa la transparència als seus comptes i considera que tots els contribuents han de saber en què es gasta el pressupost que anualment els destina l'estat. Així, com informa 'Semana', la web de la Casa Reial ha publicat les despeses que la Família Reial han tingut al llarg del 2017. Les xifres que han mostrat són sorprenents: 7.775.040 euros que han rebut directament del BOE, i que queden desglossades —en general—, de la següent manera:

  

  

La Casa Reial ha gastat aquest any prop de 9.000 euros en concepte de parament de cuina, és a dir, en coberteria, mantellera, cristalleria, entre altres coses destinades a oferir les millors recepcions i sopars dins de palau.

Precisament en els esdeveniments que ha organitzat la Família Real s'han gastat més de 50.000 euros en concepte de catering. En la recepció que va tenir lloc en el Palau de l'Almudena a Palma de Mallorca, el catering va costar 27.500 euros, mentre que al 12 d'octubre va costar 30.800 euros.

També ha gastat 100.000 euros al parc mòbil. Aquesta xifra sol ser constant i és una despesa fixa de la Família Reial. I és que, atès que tant el rei com la reina han d'assistir a quantitat d'esdeveniments i compromisos oficials, requereixen els serveis d'un xofer i d'un transport adequat. Per personar-se a aquests esdeveniments compten amb vehicles d'alta gamma de prestigioses marques com Volvo o Mercedes.

D'altra banda, les diverses subscripcions als serveis de premsa que tenen contractats, han suposat un cost anual de 125.000 euros, que serveixen perquè els monarques estiguin degudament informats de tot el que succeeix.

Finalment, s'ha de tenir en compte que al voltant del 49% del pressupost anual, es destina a pagar al personal. Això suposa 3.809.769 euros, als quals cal afegir els gairebé tres milions d'euros que es destinen per fer front al cost de l'aigua i de la llum.

Los reyes desplazandose en coche oficial
Els reis desplaçant-se amb cotxe oficial  | EP

 


Comentaris

envia el comentari