IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els reis van rebre més de 400 regals l'any 2017

La Casa Real va penjar ahir a la seva pàgina web la llista completa dels 427 regals

Imatge recent dels Reis d'Espanya
Imatge recent dels Reis d'Espanya | Cedida

La família reial va rebre durant el passat any 429 regals institucionals de mans de mandataris estrangers, administracions públiques o entitats de diferents àmbits. Entre aquests regals figuren un rifle artesanal, una estació meteorològica, una espasa o un llaüt. La Casa del Rei va penjar ahir a la seva pàgina web la llista completa de regals com a mesura per garantir «la transparència i l'exemplaritat de la Corona».

Quan el rei Felipe va pujar al tron va establir que només s'acceptarien regals protocol·laris, responent així a les dures crítiques rebudes contra el seu pare, que va acceptar obsequis tant escandalosos com diversos Ferraris i palaus. 

Els regals més comuns, com en anys anteriors, són llibres, fotografies, làmines i accessoris personals i de llar, als quals, en aquesta ocasió, es van afegir uns altres més originals, com un llaüt, unes castanyoles, una bateria de mòbil, unes espardenyes, un palmell del dia de Rams o un fonendoscopi.

Tots aquests regals van ser rebuts exercint les seves activitats oficials, tant en viatges d'Estat, com en les diferents activitats dutes a terme en institucions públiques. 

També hi ha algun regal del qual no en consta el valor, com un gravat de Joan Miró que el nét del pintor, Joan Punyent, va regalar als Reis. A la llista no consten tampoc els obsequis personals que van rebre els diferents membres de la família reial.

La liquidació dels vuit milions d'euros de pressupost anual

La Zarzuela també va fer pública ahir la liquidació del seu pressupost, l'auditoria i l'informe de la intervenció de comptes que certifica com i en què es va gastar el pressupost oficial de 7.818.890 euros.

També es detallen els contractes amb tercers, com el de la compra d'uniformes per al servei domèstic, que ascendeixen a 42.000 euros, i el cost del càtering de la recepció de tots els estius en l'Almudaina i del 12 d'octubre en el palau Real, que ascendeixen a 32.000 i 49.500 euros, respectivament.

Imatge del Palau de la Zarzuela
Imatge del Palau de la Zarzuela | cedida

 


Comentaris

envia el comentari