Un remei ancestral xinès, efectiu a l'hora de destruir cèl·lules tumorals

Segons un equip d'investigadors de la universitat australiana d'Adelaide, el compost d'herbes està aprovat al país asiàtic per al tractament de diverses classes de càncers

Imatge d'una cèl·lula amb càncer. | Cedida
 

Nova esperança per als pacients amb càncer. Aquesta vegada l'avanç mèdic no recau en un nou fàrmac sinó en un remei natural ancestral. El mètode xinès consisteix en un antic remei a força de plantes de la medicina tradicional del país oriental i és molt efectiu a l'hora de destruir cèl·lules tumorals.

Segons un equip d'investigadors de la universitat australiana d'Adelaide el compost d'herbes està aprovat al país asiàtic per al tractament de diverses classes de càncers, i s'usa normalment al costat de la quimioteràpia occidental. «No entenem que, malgrat la seva efectivitat comprovada, s'ignora per complet com funciona», asseguren.

L'estudi s'ha publicat en la revista Oncotarget i és un dels primers que tracta de caracteritzar en conjunt l'acció molecular de la medicina xinesa tradicional, en lloc d'estudiar per separat l'acció de cadascun dels seus components. «La major part de la medicina xinesa tradicional -explica David Adelson, que ha dirigit la recerca- es basa en centenars, o fins i tot en milers d'anys d'experiències obtingudes a partir del seu ús a Xina. I hi ha moltes proves que aquests medicaments tenen un benefici terapèutic, però no comprenem com ni per què», asseguren els investigadors.

Segons ABC, Els investigadors van usar les últimes tecnologies de seqüenciació disponibles per identificar els gens i les rutes biològiques que seguien fins als seus objectius. El remei xinès es va aplicar a un cultiu de cèl·lules tumorals de càncer de mama. «Hem demostrat -afirma Adelson- que els patrons d'expressió de gens activats pel remei xinès tradicional afecten les mateixes vies que la quimioteràpia occidental, però actuant sobre diferents gens en aquestes mateixes vies».

Adelson afirma que la tècnica desenvolupada per a aquesta recerca podria ser utilitzada per analitzar també els mecanismes moleculars d'altres medicines xineses tradicionals, obrint així el camí per al seu ús en la societat occidental.


Comentaris

envia el comentari