Renfe confirma que mantindrà el preu del bitllet de Rodalies aquest 2017

En 2014 es van encarir un 1,9% i en 2013 un 3%, després que en 2012 es disparessin un 10,9%

Imatge d'un tren de rodalies | Cedida

El preu dels bitllets de trens de rodalies i de Mitja Distància convencional de Renfe es mantindrà congelat en 2017 per segon any consecutiu, segons van informar fonts de la companyia ferroviària. Es tracta dels trens que major nombre de viatgers transporten. El passat any van comptabilitzar 427,6 milions de passatgers, davant dels 30,8 milions que usuaris dels trens d'AVE i la Llarga Distància.

Les Rodalies i la major part de la Mitja Distància de Renfe formen part de l'obligació de servei públic' que la companyia ferroviària presta per encàrrec de l'Estat i, per això, reben subvenció pública d'uns 500 milions d'euros anuals. L'Estat manté aquestes connexions ferroviàries malgrat ser deficitàries econòmicament per garantir la mobilitat dels ciutadans i la vertebració i connexió de determinades zones del país. En el cas dels trens de rodalies i Regionals, en 2017 mantindran el seu preu per segon any consecutiu després que en 2015 pugessin un 1,85% i registressin així la menor pujada en deu anys. En 2014 es van encarir un 1,9% i en 2013 un 3%, després que en 2012 es disparessin un 10,9%.

DESCOMPTES I PROMOCIONS EN L'AVE

En el cas dels trens AVE i Llarga Distància, tenen consideració de servei comercial i no compten amb cap subvenció pública. Renfe explica per això amb llibertat per determinar el preu dels bitllets dels diferents corredors que, després de la baixada de l'11% que va aplicar amb caràcter general en 2013, no només no han tornat a pujar, sinó que són objecte de diferents descomptes i promocions en línia amb l'objectiu de la companyia de guanyar nous clients. El nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, s'ha manifestat partidari que la companyia ferroviària continuï amb aquesta política amb la finalitat de seguir fent l'AVE cada vegada més accessible a tota la població, especialment a determinats col·lectius, com els joves.

En els deu primers mesos d'aquest any, els trens de rodalies de Renfe van transportar 328,9 milions de viatgers, un 1,4% menys que un any abans, i els de Mitja Distància convencional 19,8 milions (-1,7%). Per la seva banda, els trens AVE i Llarga Distància van transportar un total de 26,6 milions de viatgers entre gener i octubre, 10% més que l'any passat. Aquest augment està fonamentalment sustentat per l'AVE, que es va disparar un 15,6%, en sumar 17 milions de passatgers en aquest període, segons les dades oficials del Ministeri de Foment.


Comentaris

envia el comentari