URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Renfe posarà a la venda 35.000 bitllets d'AVE amb un preu reduït a partir d'aquesta mitjanit

Aquí tens uns consells perquè puguis aconseguir el teu
Els bitllets estaran disponibles per a Trens d'Alta Velocitat o Llarga Distància | Cedida

 

Amb motiu del 25è aniversari de la primera línia d'Alta Velocitat, Renfe posarà a la venda un nombre limitat de bitllets a un preu molt reduït. En concret, oferirà als seus usuaris 35.000 bitllets per als trens de llarga distància i AVE per tan sols 25 euros. La promoció comença aquesta mateixa mitjanit a través de la seva pàgina web, i les places oferides són per a viatges que tindran lloc entre el 10 de juliol i el 10 de setembre, quan el nombre de viatgers és un dels més alts de tot l'any. Tot i així, molts usuaris s'han mostrat indignats i han denunciat les successives caigudes de la pàgina web de Renfe durant les anteriors ofertes, així com l'extrema velocitat amb què s'esgoten els bitllets 'low cost'. Per facilitar-te la compra, hem decidit elaborar una sèrie de consells que et podrien resultar molt útils a l'hora de lluitar per aconseguit una de les places oferides.

1) Tinguis clar el que ofereix Renfe. És a dir, abans d'iniciar cap tràmit o intentar res has de tenir clares tres coses: que els bitllets que venen són només per a AVE o llarga distància, que són per a viatges entre el 10 de juliol i el 10 de setembre, i que hi ha, només, 35.000 bitllets.

 

2) Tenir paciència i trobar el moment. Una vegada decidit que es vol comprar el bitllet i coneixen el dia, el lloc i el tipus de tren, el que és fonamental és no obsessionar-se i agafar-ho amb calma. Renfe no disposa de cua electrònica, i no és necessari esperar amb antelació. Connecta't al voltant de les 00.00 hores i una mica abans, i intenta-ho amb tranquil·litat. 

 

3) Completa el registre. El que sí que és important fer abans és enregistrar-te. Completa les teves dades, segueix les instruccions i crea un compte virtual amb el qual podràs comprar els bitllets. L'operació no tardarà massa, però fer-ho abans et pot estalviar uns valuosos minuts, que podrien ser decisius.

 

4) Entra en el moment idoni. El moment clau és uns segons abans de mitjanit, quan hauries d'ingressar el teu correu i la contrasenya, i assegurar-te d'haver-te connectat correctament. Si tot està bé, ja esteu preparats per comprar.  

 

Si la pàgina web dona errors, torna enrere i intenta-ho una altra vegada | Cedida

 

5) Seguir un pla. És molt senzill: si només t'interessa un tipus de bitllet, és a dir, d'anada, llança't sense pensar-ho massa. Ara bé, si el que vols és un bitllet doble, és a dir, d'anada i tornada, compra per separat. Hi ha dues raons per fer-ho: la primera és que, en seleccionar-ho a la vegada el sistema es veu forçat a fer una doble operació, i això es tradueix en el doble de temps. Fent-ho d'aquesta manera és molt possible que puguis emportar-te, com a mínim, un dels bitllets que t'interessen, que ja és més que no aconseguir res.

 

6) Completa les dades del bitllet correctament. Això implica escollir bé el lloc d'origen i el de destí, així com el dia del viatge. També és important destacar que pots escollir més d'un bitllet de la mateixa categoria quan compres, així que, si sou més, compreu junts. 

 

7) No et desesperis davant dels errors. Quan vols comprar és normal que surtin, com a mínim, dos tipus d'errors, moments en els quals no has de desesperar-te, sinó tornar enrere i tornar a entrar. De vegades, el servidor se satura, i necessita refrescar-se per realitzar correctament la compra. Fes-ho unes quantes vegades i, amb una mica de sort, podràs aconseguir el teu viatge. Per tenir més probabilitats de sortir victoriosos recomanem utilitzar l'ordinador, molt més àgil que una tauleta o un mòbil.

 

8) Segueix els mateixos passos amb els bitllets de tornada. Una vegada tens els bitllets d'anada, prova d'aconseguir també els de tornada. Per fer-ho, segueix els mateixos passos i, sobretot, no desesperis!