Renfe retorna una carta a l'Ajuntament del Brull per estar escrita en català

La companyia va considerar que la carta no contenia «cap llengua oficial, només català»
La carta de l'Ajuntament del Brull que va ser retornada | @PereMedina

 

L'Ajuntament del Brull, a Osona, ha vist com Renfe els ha retornat una carta que els havien enviat. La companyia ferroviària, tal com pot llegir-se al sobre retornat, ha considerat que la carta no contenia cap llengua oficial, «només català». Segons informa el portal 'El 9 Nou', l'Ajuntament va enviar una còpia de la moció impulsada per Perquè No ens Fotin el Tren, un col·lectiu que treballa per la racionalització dels horaris de la línia R3. Aquesta moció, que va ser aprovada pel Ple, es va fer arribar a totes les parts implicades.

Segons l'alcalde del Brull, Ferran Teixidor, una persona va trucar a l'administració dies abans que es retornés la carta dient que no l'entenien. L'Ajuntament va respondre que el català és «una llengua romànica i oficial», i que per tant no era necessària una traducció per part del consistori. L'alcalde opina que Renfe «no hauria de tenir cap problema per poder donar resposta en totes les llengües cooficials de l'Estat» perquè és una entitat que opera a Catalunya. 

 

Aquest és, de moment, un cas aïllat: no es coneixen més discriminacions com aquesta per part de Renfe o Adif. L'Ajuntament del Brull es posarà en contacte amb altres consistoris osonencs per veure si aquesta situació s'ha produït en més ocasions. L'Administració, d'altra banda, posarà els fets en coneixement del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.