IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚔 Almenys tres detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra els responsables de Tsunami Democràtic

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Les reserves d'Imserso a Catalunya cauen a l'octubre

Catalunya ha caigut en detriment d'altres comunitats com Andalusia, València, Balears o Canàries

El procés independentista té un impacte en les reserves d'Imserso
El procés independentista té un impacte en les reserves d'Imserso | Cedida

Aquest serà el primer any que l'Imserso es quedi sense cobrir totes les places per viatjar a Catalunya, a diferència d'anys anteriors, on les destinacions favorites dels més grans eren Salou, Tossa de Mar o Cabrera. El president de la Confederació Espanyola d'Agències de Viatges ha subratllat, en declaracions a 'El Confidencial', que encara queden places lliures quan anteriorment en deu dies estaven totes esgotades. Segons Rafael Gallego, Catalunya ha caigut en detriment d'altres comunitats com Andalusia, València, Balears o Canàries, i els motius segueixen estant clars: la inestabilitat política a Catalunya.

  

Aquesta manca d'ocupació hotelera també és confirmada per diverses agències de viatges com El Corte Inglés o B The Travel Brand, que sostenen que troben dificultats per cobrir les places a Catalunya. A aquest rebuig se sumen les cancel·lacions d'última hora, i és que recentment s'han registrat uns 20.000 casos d'afiliats a Imserso que s'han fet enrere en l'últim moment. De forma oficial, l'organització comunica que hi ha un 17% d'anul·lacions, tot i que se sospita que la xifra podria ser més gran.

Aquesta mala dinàmica podria afectar de forma directa les economies catalanes i espanyoles, que tenen el turisme com una de les fonts d'ingressos més importants. Finalment, destacar que altres sectors com el turisme de congressos o els creuers també s'han vist afectats, amb importants cancel·lacions en l'últim mes. Segons el citat mitjà, la signatura especialitzada Fordwardkeys assegura que les reserves de vols a Catalunya han caigut un 22% a l'octubre.


Comentaris

envia el comentari