IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un restaurant barcelonès s'emporta un premi internacional per l'excel·lència del seu disseny

L'escenografia del restaurant compta amb una gran presència d'elements de la vida marina

Un dels espais del restaurant Alkimia de Barcelona
Un dels espais del restaurant Alkimia de Barcelona | SBID

El restaurant Alkimia situat a la ronda Sant Antoni de Barcelona i encapçalat pel xef Jordi Vilà, ha guanyat el premi internacional a millor restaurant de disseny SBID 2017. L'arquitecte responsable del projecte és l'italià Carmelo Zapulla, qui assegura que tan sols poden optar al premi les obres «creades a Itàlia o per un italià a l'estranger», segons informa 'La Vanguardia'.

L'equip d'arquitectes External Reference i el director artístic Chu Uroz, són els qui van dissenyar el restaurant barcelonès que ocupa la planta principal d'una construcció modernista i que ha estat guardonat per l'Internacional Desing Awards.

Es tracta d'un projecte «que mira cap al futur, però que sap d'on ve» i gira al voltant de la preservació del context arquitectònic de l'edifici i de l'especial gastronomia del xefque incorpora una gran quantitat d'elaboracions amb peix; per això l'escenografia compta amb elements de la vida marina.

L'objectiu amb què treballen és aconseguir que els clients visquin una experiència sensorial única i variable, motiu pel qual s'ha construït de manera que la il·luminació pugui modificar-se en funció de la temporalitat a raó de la relació entre la proposta gastronòmica del xef i les èpoques de l'any.

Un dels aspectes més destacats és l'entrada del restaurant, ja que incorpora un conjunt de provetes que protagonitzen una escena carregada de simbolisme i és considerada l'eix vertebrador per entendre la resta de sales.

Imatge de les provetes de l'entrada del restaurant
Imatge de les provetes de l'entrada del restaurant | SBID

El reconeixement internacional 

A banda d'aquest reconeixement internacional, enguany, Alkimia també va guanyar el títol a millor restaurant d'autor d'INARCH Nazionale, concedit per l'Institut Nacional d'Arquitectura Italià.


Comentaris

envia el comentari