IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Restaurant caníbal: una realitat a Japó

El preu ronda els 1.200 euros de mitjana per plat, però la demanda està en alça.

En Japón se ha regulado, hace ya varios años, la comercialización y el consumo de carne humana.
Al Japó s'ha regulat, fa ja diversos anys, la comercialització i el consum de carn humana | Imatge de: Thomas Marban.

Molts consideren la cuina un art i com qualsevol altre art, està constantment en evolució i adaptant-se als temps que corren, encara que de vegades aquestes adaptacions poden resultar extravagants.

El cas que portem a continuació és probablement un dels més exagerats pel que fa a excentricitat, ja que frega el límit (o ho traspassa, no ho sabem) de l'èticament correcte. Els parlem del primer restaurant caníbal del món.

 

El restaurant caníbal

Per descomptat, estem parlant d'un restaurant on s'ofereix menjar humà. Sí, tal qual. Sabem que això suscitarà molts dubtes i emocions negatives, per això aprofundirem més en l'assumpte.

 

El restaurant caníbal es diu en realitat Resu ototo no shokuryohin, que significa en japonès «germà comestible». Destaca perquè està reconegut legalment com el primer lloc gastronòmic on es pot comprar i consumir carn humana. Aquest peculiar lloc es troba en una zona allunyada de Tòquio, capital del país.

 

 

Els seus clients

Com era d'esperar, ajuntant l'estrambòtic que resulta el lloc amb la publicitat que han rebut (intencionalment o no) gràcies a les xarxes socials i a la premsa en general, ja és un dels locals més transitats i demandats de la zona.

 

El primer comensal occidental a acudir a aquest restaurant ha estat un argentí que ha proporcionat la informació, però ha preferit romandre en l'anonimat.

El menjar

Aquest ha assegurat que la carn humana té un sabor semblant a la carn de porc, encara que sol ser una mica més dura. A més, varia molt depenent de la zona del cos que consumeixis (com passa amb qualsevol animal), sent el gluti una de les més tendres.

 

El centre té uns nivells de qualitat de la carn i condicions sanitàries molt elevades. Hem de reconèixer que si bé planteja diversos problemes ètics, el lloc es pot catalogar sense problema com d'alt 'standing'.

 

Els plats són costosos. Depenent del que es demani, els preus poden variar, però el preu mitjà ronda els 1.200 euros per una comanda.

 

L'encariment del preu es deu en primer lloc al fet que ha hagut de passar una sèrie de filtres legals, i en segon lloc, a alguna cosa que veurem a continuació.

De qui és la carn?

La carn és de persones que abans de morir decideixen vendre-la perquè la hi mengin uns altres.

Hi ha diferents processos que permeten que algú vengui el seu cos per al consum, el més comú és vendre-ho amb bastant antelació, rebent a canvi fins a 30.000 euros al llarg de diversos mesos, com si es tractés d'una espècie de paga.

 

Per descomptat, si la persona mor sent més major, la quantitat és menor, i els diners restants se li dóna a la família.

Finalment, el donant, o millor dit, venedor del seu cos, es compromet mitjançant un contracte a seguir un protocol mèdic que permet que se li intervingui just després de morir per mantenir la carn en morir (per causa natural) de manera que sigui idònia per al consum.

 

Això es deu al fet que el sacrifici humà és il·legal al Japó, per la qual cosa ningú pot suïcidar-se o ser assassinat per intentar rebre els diners. No obstant això, des de fa ja diversos anys, el consum i comercialització de la carn humana està regulat de manera oficial.

Problemes morals

Hi ha alguna cosa intrínseca en la naturalesa humana que impedeix (si es té un estat mental sa) menjar-te a un altre ésser de la teva mateixa espècie; o això ens havien fet pensar.

 

No obstant això, l'antropofàgia és una parafília no tan rara com es pot pensar, però en aquest cas parlem de persones aparentment normals que van al restaurant a consumir carn d'unes altres. Llavors què està passant? Suposa realment un problema? Se sent millor una persona en poder menjar-se a un altre demostrant així la seva superioritat?

 

Molts dubtes ens assalten a nivells filosòfics, psicològics i legals, però existeix un veritable problema: La carn humana és cara, molt cara, i ens agradi o no, la seva demanda va en augment.

 

Quant temps trigaran a aparèixer mercats negres que trafiquin amb carn humana? Què passarà amb les mesures de sanitat? Deixarà la carn de procedir de donants voluntaris?


Comentaris

envia el comentari