Un restaurant català denuncia que la plataforma TripAdvisor no compta amb l'etiqueta 'cuina catalana'

La plataforma, però, sí que permet etiquetar els restaurants amb ‘cuina basca’ o ‘cuina gallega’

Imatge d'arxiu del restaurant Naltrus de Granollers.
Imatge d'arxiu del restaurant Naltrus de Granollers. | Naltrus

TripAdvisor, la plataforma que proporciona continguts i informació sobre viatges i restaurants, no compta amb l’etiqueta ‘cuina catalana’. Així ho ha denunciat el restaurant Naltrus de Granollers, al Vallès Oriental, des del qual lamenten que la plataforma sí que permet etiquetar els restaurants amb ‘cuina basca’ o ‘cuina gallega’.

«No hi ha l'opció per fer-ho. No servim ni cuina mediterrània ni cuina de mercat, sinó catalana. És injust, perquè bé que hi ha l'opció de dir que fas cuina basca», han lamentat els propietaris del restaurant català.

«Volem ser més que un restaurant i difondre la cuina catalana. Per això oferim des de plats medievals, fins a receptes de principis del segle XX. Per què no puc especificar-ho?», es pregunten des de Naltrus.

TripAdvisor tampoc permet escriure en català

«Som el Naltrus, un nou restaurant de Granollers, i en fer l’alta a TripAdvisor, la nostra sorpresa ha estat que no es pot posar l’etiqueta de 'cuina catalana'», així ho denunciava  el propietari del local, Josep Naltrus, al seu compte oficial de Twitter, després de dos mesos intentant posar-se en contacte amb la plataforma per denunciar-ho, sense obtenir resposta.

Josep Naltrus ha explicat davant les càmeres de TV3 que malgrat intentar contactar amb la plataforma per telèfon, així com a través de les xarxes socials, no han rebut «cap resposta». 

Tanmateix, des del restaurant també denuncien que la plataforma discrimina la llengua catalana, ja que quan s’intenta escriure comentaris en català «apareix un missatge d’idioma no reconegut».

La resposta de TripAdvisor

No obstant això, i desprès de l'onada de crítiques rebudes, la plataforma ha contestat, finalment, a través de les xarxes socials a Josep Naltrus, on asseguren que la categoria de 'cuina catalana' «estarà activa a la seva web en breus». 

En aquest sentit, el propietari del local ha volgut agrair a tots els usuaris de Twitter que han ajudat en la difusió de la notícia, al mateix temps que han «recolazat la seva petició per a poder posar l'etiqueta de 'cuina catalana' a TripAdvisor». 


Comentaris

envia el comentari