IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El restaurant de Jordi Cruz té un 90% menys de beneficis que l'any passat

El cuiner ha optat per fer una gran inversió el que li ha suposat la tercera estrella Michelin

Jordi Cruz celebrant la tercera estrella Michelin.
Jordi Cruz celebrant la tercera estrella Michelin. | Cedida

Jordi Cruz aconseguia ahir la tercera estrella Michelin pel seu restaurant ABaC, situat a Barcelona. Un premi que el fa entrar en un selecte grup de xefs de renom i que li ha costat un gran esforç. Per aconseguir aquesta distinció, Cruz ha vist com el benefici del seu restaurant ha caigut un 90% respecte al 2016.

I és que el català va optar per realitzar esforços econòmics amb l’objectiu de fer un salt de qualitat. Com recull ‘La Información’,  va contractar més personal i va augmentar la despesa dedicada a l’aprovisionament de l’ABaC. Concretament el restaurant va dedicar a aquest últim apartat 1,7 milions d’euros. A més, les despeses d’explotació es van disparar un 31% arribant gairebé als dos milions d’euros.

Un deute d'1 milió d'euros

Així doncs, aquestes inversions han suposat que el benefici net del ja 'triestrellat' es desplomés. Jordi Cruz va passar de guanyar 931.332 euros el 2015 a 94.500 l'any següent. A més, el restaurant acumula un deute amb creditors comercials i altres comptes a pagar de gairebé un milió d'euros i haurà d'afrontar aquesta despesa íntegrament el 2017.

Crítiques per la seva feina a 'MasterChef'


El xef es reafirma amb aquest premi en el seu perfil de cuiner i és que des que va començar a exercir de jurat a 'MasterChef' molts havien criticat que abandonés el seu restaurant. Cruz reivindicava després de guanyar l'estrella: «Els inspectors de Michelin passen moltes vegades i sempre m'han trobat a l'ABaC. Em molesta que em diguin: 'Ah ets aquí!', perquè jo sempre hi sóc sense comptar grans excepcions».


Comentaris

envia el comentari