IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Retiren la targeta d'entrada al Park Güell d'una veïna de Barcelona per deixar-li a l'amiga de la seva filla

L'Ajuntament considera que és una infracció greu i que incompleix la llei

L'entrada al Park Güell de Barcelona | Parkgüell.cat

Els veïns de la zona propera al Park Güell de Barcelona fa temps que expliquen que el parc ja no és el que era, que les noves mesures de l'Ajuntament pel turisme que visita la zona han perjudicat els que hi viuen habitualment. Fins i tot hi ha veïns que tenen por que els nous propietaris d'alguns edificis de la vora els facin fora per restaurar els pisos i vendre'ls com a pisos turístics. 'El Periódico' s'ha fet ressò de la història d'una veïna, Maria Reyes Bertran, que ha denunciat que l'Ajuntament li ha retirat la seva targeta d'entrada al parc —que tenen els veïns de la zona per no haver de pagar per entrar-hi— per fer-ne un «ús indegut». Reyes ha explicat en una entrevista al mateix mitjà que va deixar la targeta a l'amiga d'una filla seva que va visitar la família durant uns dies. Les nenes no van poder entrar al parc en aquell moment, però no s'imaginava que aquest fet acabaria tenint tal magnitud.

«Llegeixo aquesta carta i em fa sentir una mica com una delinqüent», es queixa Reyes, que assegura que li sembla una mesura excessivament rigorosa tenint en compte la «poca gravetat» del fet. «Jo només volia que una persona que estava de visita a casa meva durant uns dies pogués visitar una zona bonica de la ciutat. No he revenut el carnet, ni l'he donat a un turista que passava pel carrer. Era la meva filla, entrant amb el seu carnet, i la seva amiga entrant amb el meu», explica. A més, assegura que la seva filla va avisar a la porta del parc, moment en què li van dir que estava «infringint la llei», perquè el carnet era personal i intransferible i no podia fer-se passar per una altra persona.

El pitjor d'aquesta situació, tal com Reyes va explicar a 'El Periódico', és que van avisar-la que si reincidia en aquest fet, es procediria a la retirada temporal del carnet, però ella afirma que «la retirada va ser immediata. Aquest fet va passar el 16 de gener, i el 19 ja havia rebut el comunicat. Ja m'agradaria que tinguessin la mateixa celeritat per altres coses. Tres dies. En canvi n'han passat sis des que els vaig enviar una resposta i no han dit res». Reyes va respondre que no es va intentar delinquir, que en cap moment la nena va voler «fer-se passar per ella», ja que van avisar a la porta. A més, explica que ja va seguir aquest procediment anteriorment, amb el seu fill petit i en una situació similar, i no va haver-hi cap problema: «no sé si és que ara són més restrictius».

El que li sembla més greu a Reyes Bertran és que fa 50 anys que viu a la zona, tota la seva vida, i que sempre ha viscut al mateix edifici, motiu pel qual no entén la intransigència de les autoritats. Afirma que des que el parc és de pagament, «ja no és un parc, és un museu. Ja no és un lloc on la gent vol passar l'estona». Reyes es queixa que, tot i que ella pot entrar-hi quan vulgui, «ja no és el mateix. L'esplanada està plena de turistes. És com quan hi havia bars de fumadors i bars de no fumadors. Tots els fumadors estan als primers». Ella explica que de petita hi jugava, que hi anava amb els seus amics, i que quan es va saber que els turistes pagarien per entrar-hi, no li va semblar mala idea. Però ara dubta de la mesura, ja que les millores que hi havia d'haver després d'aplicar-la, segons l'administració, no hi són. «Si els meus fills fossin petits, sí, m'agradaria que tornés a ser com abans», afirma.


Comentaris

envia el comentari