El rei Joan Carles I va abdicar per «salvar la dinastia dels Borbons»

L'escriptora Laurence Debray ha explicat que el rei emèrit va considerar la seva abdicació com un acte de sacrifici

El rei emèrit, Joan Carles I
El rei emèrit, Joan Carles I | Cedida

El rei Joan Carles I va abdicar per tal de «salvar la dinastia» dels Borbons. Sembla un conte d'història, però és la realitat del que va passar l'any 2014 quan el llavors rei d'Espanya va decidir deixar pas al tron al seu fill i actual monarca espanyol, Felip VI. Així ho ha confirmat l'escriptora Laurence Debray en una entrevista a 'Monarquía Confidencial', tal ha explicat 'La Coctelera'. Tal com afirma l'escriptora, el rei emèrit va considerar la seva abdicació com un acte de sacrifici que testifica el sentit polític d'un monarca que veia com la seva imatge pública estava espatllada per diversos escàndols.

En aquest sentit, cal recordar que una de les seves esllavissades com a monarca va ser la publicació d'unes imatges caçant elefants a l'Àfrica. D'aquest moment, va sorgir el ja mític vídeo de Joan Carles I dient que ho sentia molt i que «no tornaria a passar». També cal destacar els casos de corrupció política que estava vivint el país en aquells moments i que, segons Debray, als ulls de la majoria, «formava part d'un sistema polític corrupte que afecta a totes les regions i tots els partits polítics». 

  • També et pot interessar: El rei Joan Carles I revela molts dels seus secrets en una entrevista vetada a Espanya

El rei que no es va aferrar al poder

Davant tota aquesta barreja explosiva per a un representant monàrquic d'un país, l'escriptora diu que «no es va aferrar el poder i que, a més a més, es trobava desorientat i desil·lusionat». Tanmateix, l'escriptora hispana-francesa admet que en l'abdicació del rei hi va haver certa sorpresa i que va haver de dir adéu al càrrec «com els grans actors, quan menys ho esperava». Debray ja va escriure el llibre 'Juan Carlos de España', una biografia del rei que es va publicar fa sis anys i que ja va fer públics alguns dels motius de l'abdicació del monarca.

  • També et pot interessar: El rei Joan Carles reapareix als toros amb la infanta Helena

En aquests moments, l'escriptora està a punt de tornar a publicar una altra obra, en la qual, s'amplia la història del rei emèrit i s'expliquen més motius sobre la seva abdicació. Debray és una escriptora que es va criar entre França i Espanya i és filla de dos intel·lectuals compromesos i revolucionaris. Ella, també ha publicat altres llibres com 'La forja de un rey'.

El rei emèrit amb el seu fill, Felip VI
El rei emèrit amb el seu fill, Felip VI | Cedida

Comentaris

envia el comentari