Risto Mejide escriu una carta oberta als votants del PP

El publicitari considera que el seu vot premia la corrupció

Aquesta és la carta oberta que Risto Mejide ha escrit als votants del Partit Popular després de conèixer els resultats de les eleccions del 26J:

«Anava a dir «estimat», però no m'atreveixo a posar-me afectuós amb un desconegut sense gintònic pel mig. I dic desconegut perquè els 7.906.185 votants del PP s'assemblen cada vegada més als espectadors de certs programes de televisió, aquesta massa social inexistent que a l'hora de la veritat dinamita tot sondeig. 

  

  

Vagi per davant el meva més sincera enhorabona i el meu incondicional respecte democràtic cap a cada vot d'un compatriota. Espero que entenguis que precisament en això consisteix la democràcia, en què puc i haig de respectar-te a tu però ni puc ni haig de compartir la teva decisió. Si tots penséssim com tu, això es cridaria d'una altra manera, lamentablement massa vist en la història d'aquest país.

  

  

També vull pensar que no has votat per por d'un 'brexit'. No per res, sinó perquè el vot per por em sembla el més covard o, pitjor, contraproduent. Com ja han descobert alguns, enarborar la bandereta de la por és intentar criar animals salvatges: tard o d'hora se t'acaba tornant en contra.         

  

  

Ull, que no pretenc que votessis com jo. Ni molt menys. Primer, que ja seria massa tard. Segon, perquè això va que cadascú voti a qui li doni la gana, faltaria més. Tercer, perquè serà que no hi havia més opcions que la teva o la meva. I quarta, perquè jo vaig votar el PACMA, que no aspirava més que a obtenir representació i així defensar coses que avui ni es contemplen al Congrés. Alguna cosa que gràcies a la llei d'Hondt i als interessos dels qui haurien d'abolir-la ha tornat a ser impossible. Una persona, un vot. Ja.        

  

  

La corrupció, premiada                       

  

  

Una altra cosa és que em faci vergonya el teu vot. Sí, vergonya. I no perquè hagi anat al PP, doncs -insisteixo- és una alternativa tan legítima com qualsevol altra; he conegut i fins i tot ajudat a guanyar a gent honesta i honrada dins d'aquesta organització, gent que no es mereix ni els tresorers ni dirigents que li ha tocat sofrir. M'avergonyeix perquè era el suport que just ara necessitava el candidat capdavanter de la llista més imputada. Gràcies al teu vot, la corrupció i la conspiració d'Estat, en comptes de ser castigada, avui resulta ovacionada i premiada. Perquè si eximeixes de penitència el responsable últim, això és que el primer responsable ets tu.              

  

  

Així que res, espero que gaudeixis molt de la teva decisió amb cada nou judici, amb cada nova recerca. Com algú va dir, donaria la meva vida pel teu dret a fer-ho. Encara que això sí, avui tenim el país que et mereixes. Amb el teu permís o sense ell, jo i molts altres que encara som majoria seguirem intentant que es converteixi també en el qual ens mereixem els altres.           

  

  

Afectuosament, demana-m'ho amb el cogombre sencer, sense tallar.»


Comentaris

envia el comentari