IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Rocasolano: Així és i així viu l'altra família de la Casa Reial

Tant la mare com la germana de Letícia prefereixen portar una vida tranquil·la i discreta. La seva neboda, no obstant això, somia ser una famosa actriu

La reina Letizia, la infanta Sofía y Paloma Rocasolano
La reina Letícia, la infanta Sofia i Paloma Rocasolano | CatalunyaDiari

Poques vegades hem sentit parlar de la mare de la reina Letícia, Paloma Rocasolano, ja que prefereix portar una vida tranquil·la i discreta sense cridar molt l'atenció. No obstant això, molt és l'interès que genera la seva figura, mentre és mare de l'actual reina d'Espanya i àvia de la futura hereva.

Es tracta a més, de la «matriarca» que ha guiat a tots els membres de la família Rocasolano, catalogats per molts com els desprotegits de la Casa Reial. Tant és així, que l'àvia de l'hereva al tron espanyol porta una vida molt diferent de la qual caldria esperar donat l'estatus de la seva filla.

Paloma Rocasolano, el pilar de la família

Ja jubilada, Paloma viu en un pis de 37 metres quadrats que, segons sembla, abans havia pertangut a l'actual reina d'Espanya. Es tracta d'un habitatge que res té d'especial: un immoble proper al Palacio de Oriente compost per una habitació, menjador, sala, cuina i golfes i el seu preu de lloguer rondaria els 800 euros al mes.

Paloma Rocasolano en el metro de Madrid
Paloma Rocasolano al metro de Madrid | CatalunyaDiari

 

Segons sembla, la hipoteca d'aquest habitatge es va amortitzar íntegrament quan la reina Letícia se'n va anar a viure a la Casa Reial. Sense despeses d'habitatge que pagar, la mare de la reina viu ara de la seva pensió —ha treballat tota la seva vida com a infermera— que ronda els mil euros al mes. No obstant això, Paloma prefereix portar una vida normal i corrent a més d'estalviadora.

És habitual veure-la esperant a la parada de metro que hi ha prop de casa seva i el més probable és que disposi d'un dels bons mensuals per a jubilats que l'empresa de transport públic de Madrid posa a la disposició dels seus usuaris. Un caràcter que també es veu reflectit en un altre aspecte de la seva vida, ja que inverteix el seu temps lliure a cursar un grau de Geografia i Història a la UNED i fins i tot es va treure el carnet de la universitat per aconseguir descomptes.

Telma, la germana confident de la reina

Igual de discreta que la seva mare, als seus 44 anys Telma és la mitjana de les tres filles de Jesús Ortiz i Paloma, sent la major Letícia i la menor, Érika. Encara que els seus pares es van divorciar, les tres germanes sempre van estar molt unida, relació que encara avui manté amb la seva germana.

telma
Telma Ortiz i la seva germana Letícia | Cedida

La revolada mediàtica generada amb les noces de la seva germana, la va convertir en una de les solteres d'or del moment gràcies al seu atractiu físic, arribant a barrejar-se el seu nom com a possible parella d'alguns monarques encara per casar, com era el cas d'Albert de Mònaco.

Actualment, Telma viu a Barcelona, ciutat a la qual es va traslladar al costat de la seva exparella, Enrique, i pare de la seva filla, Amanda. Quan van saber que anaven a tenir un fill, es van embarcar en una demanda multitudinària contra diversos mitjans de comunicació per preservar la seva intimitat, una demanda que van perdre i els va obligar a abonar uns costos de 45.000 euros.

L'any 2010, va acabar la seva relació amb Enrique, quan Amanda tenia dos anys. Des de llavors, poc se sap d'ella. Recentment, va tornar a acaparar els titulars després de descobrir-se que la seva germana Letícia li havia regalat algunes de les peces que hi havia lluït. Un detall que no va passar inadvertit i va ser molt comentat.

Carla, la neboda que vol ser actriu

La filla de la tristament morta en 2007 Érika Ortiz i Antonio Vigo, Carla, neboda dels reis, és actualment una jove de 16 anys que somia convertir-se en actriu. Recentment, s'ha estrenat com 'youtuber' i també li agradaria arribar a ser una gran ballarina.

El passat mes de juny, el pare de Carla i encunyat de la reina Letícia, va reaparèixer davant els mitjans deu anys després de la mort de la seva esposa. Antonio Vigo, com a escultor, va participar al costat d'altres rostres coneguts en un projecte de María Nufrio, propietària de la clínica 'Smylife', que va inaugurar una original mostra d'art on la figura de Venus servia de llenç per als artistes. Actualment, és professor a la Universitat Rei Juan Carlos d'Aranjuez.

La familia Rocasolano con el rey Felipe VI

La família Rocasolano amb el rei Felip VI | Arxiu


Comentaris

envia el comentari