Rocío Carrasco no haurà de passar les proves psicològiques demanades per Antonio David

Aquesta decisió ha arribat dos dies després que el seu fill, David Flores fes 19 anys
Rocío Carrasco a la seva arribada al jutjat de Alcobendas el passat 13 de març. | Cedida

 

Rocío Carrasco no haurà de sotmetre's finalment a les proves psicològiques que va demanar el seu exmarit, Antonio David Flores, tal com ha confirmat la secció número 27 de l'Audiència Provincial de Madrid. Aquesta notícia ha arribat en el pitjor moment pel fill de la parella, David Flores, que justament fa dos dies celebrava els seus 19 anys, allunyat de la seva mare. Des que va arribar a la majoria d'edat, David s'ha mostrat favorable al seu pare i s'ha mantingut al seu costat, rebutjant viure amb la seva mare i considerant a Antonio David un heroi per ell.

 

Tal com ha avançat 'El Español', en una sentència firmada el passat 14 de desembre, la secció de violència sobre la dona, ha assegurat que Rocío Carrasco és considerada la «víctima» i, per aquest motiu, no se la pot obligar a fer «qualsevol tipus de prova de valoració personal en contra de la seva voluntat».

Antonio Flores, acusat de maltractament piscológic

La decisió del jutjat arriba després que els advocats defensors d'Antonio Flores insistís reiteradament en el fet que la filla de Rocío Jurado fes aquestes proves psicològiques, que serien afegides a la investigació oberta contra ell per un presumpte delicte de maltractament psicològic.

 

La querella va arribar als jutjats d'Alcobendas el passat 13 de març de 2017, moment en el qual Rocío Carrasco va denunciar que, les contínues declaracions del seu exmarit contra ella als mitjans de comunicació, havien provocat en ella un pressumpte maltracte psicològic amb conseqüències evidents.

 

Dos mesos més tard de presentar la denúncia, el jutge encarregat del cas va delegar a la Unitat de Valoració Integral la responsabilitat de les proves psicològiques de Rocío Carrasco per determinar així «quines lesions pateix, quina és la causa d'aquestes lesions i si són factor exclusiu de les mateixes informacions efectuades pel denunciant als mitjans de comunicació».

En un primer moment, la mateixa Rocío va acceptar fer els tests proposats per l'equip psicològics del jutjat. Un temps més tar, quan va ser la defensa del seu exmarit la que va proposar que fes aquestes proves, aquesta es va negar argumentant que el seu pèrit tenia una metodologia diferent de la que proposaven els experts contractats per Flores.

 

L'escrit presentat per l'Audiència Provincial també recorda que l'objectiu de les proves no és «determinar la credibilitat o veracitat de les manifestacions fetes per la denunciant», sinó que volen valorar i confirmar l'existència d'aquestes seqüeles que ella assegura tenir i confirmar que medicament són compatibles o conseqüència directa del presumpte delicte de maltractament psicològic.