Primer pla de Rosa Benito somrient

Rosa Benito compleix, finalment, l'últim desig de Rocío Jurado

Rosa Benito ha donat el gest definitiu que li pot portar un problema familiar

Rosa Benito ha aconseguit el que pocs personatges televisius en els darrers anys han pogut: una cadira fixa a la televisió.

La cunyada de Rocío Jurado va saltar a la fama arran de la mort de la cantant. I és que, a més de la seva cunyada, la dona d'Amador Mohedano era la perruquera i assistenta personal de Rocío i el seu confident. La Rosa va estar al costat de l'artista fins a l'últim dels seus sospirs.

A més, també era una de les veus autoritzades a les quals la premsa de l'època preguntava per l'estat de Rocío. Tant ella com Amador van començar a ser habituals per als espectadors, i aquesta popularitat es va incrementar després de la mort de la Jurado.

Rosa Benito i les vivències que l'han feta famosa

Rosa es va convertir en personatge habitual de Telecinco. Després de participar en molts programes, 'Sálvame' va ser la seva coronació. Allà va passar a ser ella la protagonista, regalant tardes de drames familiars, la seva separació d'Amador, els seus embolics familiars i un llarg etcètera.

Ha participat també en 'realities', arribant a guanyar 'Supervivientes' i després d'abandonar 'Sálvame' i caure en una forta depressió que gairebé li costa la vida, va tornar a la televisió. Actualment és tertuliana amb cadira fixa a 'Ya es mediodía' i a 'Ya son las ocho', els dos programes que condueix Sonsoles Ónega.

Des d'aquí Rosa Benito segueix explicant anècdotes i vivències «a les seves pròpies carns» de les quals va viure al costat de Rocío i movent-se entre dues aigües a la batalla familiar. Rosa té l'habilitat estranya de dir una cosa i al cap del temps, la contrària i sense pestanyejar. De fet, la seva neboda Rociíto la va definir encertadament com a «'veleta'».

Rosa Benito plorant
Rosa Benito: ella ho ha viscut | Telecinco

Benito està encantada de ser a totes les salses, encara que si la treus de les seves històries de família, poc ha d'aportar a la resta de temes. I ara, que la polèmica familiar al voltant de Rocío Jurado torna a agafar força, Rosa tornarà a estar a l'ull de l'huracà.

Sospirarà, s'arreglarà la seva cabellera rossa, mirarà al cel i tornarà a explicar la seva veritat «perquè jo ho he viscut». Davant la propera inauguració del Museu de Rocío Jurado a Chipiona, Rosa acaba de fer un gir de timó que l'acosta definitivament a Rociíto.

El polèmic gest de Rosa Benito

Rosa Benito no s'ha ofès per les últimes paraules de la seva neboda i ha donat ple suport a aquest museu. Rociíto entrava per telèfon a 'Sálvame' per explicar que el museu obrirà les portes l'1 de juliol. S'està preparant un gran acte d'inauguració que la filla de Rocío Jurado pensa convidar a la seva família.

Això sí, va deixar clar que «la meva família és la que jo decideixi», de manera que no rebran invitació els germans de Jurado, els Mohedano. D'altra banda, les que sí que aniran són les Campos, a qui Rociíto considera «família».

Fotomuntatge de Rosa Benito i Rocío Carrasco
Rosa Benito espera que la neboda es digni a convidar-la a l'esdeveniment de l'estiu | Catalunya Diari

Rosa no dona per perduda l'esperança de rebre una invitació i lluny d'afegir les paraules de la seva neboda ha compartit a les xarxes el vídeo promocional del museu.

«Les coses ben fetes, mai passen de moda», ha escrit al costat de l'espectacular document audiovisual amb què acull aquest esperat museu. D'aquesta manera, Rosa Benito demostra que el seu amor per la seva cunyada està per sobre de les picabaralles familiars. Ella dona suport a l'obertura del museu a Chipiona i és clar que no descarta assistir a l'acte d'inauguració.

Rosa sempre n'ha donat una de calç i una de sorra a la seva neboda Rocío. S'ha posicionat a favor o en contra d'ella en funció de circumstàncies que només ella sap, a cada moment. No obstant això, hi ha un gest que Rocío Carrasco no li perdona la seva tia i que les va allunyar definitivament.

Concretament, quan Rosa ja estava vestida i pentinada per assistir al casament de Rociíto, però Fidel va rebre una trucada i a última hora no va anar. Rociíto no li perdona aquest desvergonyiment, encara que també reconeix que, al llarg de la vida, Rosa s'ha portat molt millor amb ella que altres «de sang».