Rosa Benito plorant

Rosa Benito, a la vora de la decisió que la pot dur a la ruïna

Rosa Benito no passa pel seu millor moment i tot podria anar a pitjor

Rosa Benito és d'aquells personatges televisius que funcionen de manera força irregular. És a dir, la cunyada de Rocío Jurado ha tingut moments gloriosos a la televisió i ha sabut generar bones audiències com a poques col·laboradores.

Aquest fet encara té més mèrit, tenint en compte que la seva única carta és la de ser la cunyada de 'la més gran'. Això li ha proporcionat moltíssima informació i anècdotes familiars durant anys, que s'ha encarregat d'anar dosificant al llarg del temps.

Després, ha anat fent el xou amb els seus drames amb Amador i les seves mentides posteriorment confessades, com la de cremar les seves aliances en directe, a 'Sálvame'.

Tot i això, Rosa va fer una pausa dramàtica a la seva carrera televisiva quan va abandonar 'Sálvame' a la vora de la depressió. Va intentar guanyar-se la vida cantant amb la seva filla per mitja Espanya, però la cosa no va quallar i ha hagut de tornar a la petita pantalla.

Ara ha estat Sonsoles Ónega qui li ha donat l'oportunitat d'exercir de comentarista de l'actualitat. Tenir Benito asseguda al 'Fresh' i a 'Ya son las ocho' forma part de l'estratègia d''Unicorn Content', la productora d'Ana Rosa Quintana.

El seu plantejament implica tenir alguns famosos en nòmina (Rocío Flores, Gloria Camila, Isa Pantoja, Alba Carrillo o Rosa Benito) i així generar contingut des dels mateixos programes. D'aquesta manera és més fàcil no haver de pagar tantes exclusives i negociar a la baixa els 'cahcés' més elevats.

Malgrat la seva feina, Rosa Benito comença a tenir ara un problema a Telecinco. I és que es troba al punt de mira per ser una de les properes a les quals s'enviï la carta d'acomiadament.

La decisió que deixa molt tocada Rosa Benito

Què aporta Rosa Benito a la televisió actual? Essencialment, informació, anècdotes i 'xafarderia' a tot allò relacionat amb Rociíto. Rosa, intensa i teatral com poques, segueix traient-se anècdotes familiars del barret de copa i demostra la seva habilitat amb la distracció i l'ambigüitat.

Ho fa amb l'objectiu de no mullar-se per ningú més que per ella mateixa i amb aquest somriure que amaga més que mostra. I és que, si treus Rosa Benito del món Jurado, què en queda? Doncs poca cosa. De la resta de temes de l'actualitat, acostuma a dir obvietats poc fonamentades i de dubtós interès.

Normalment, quan Rosa és Benito en estat pur és quan mira al cel, amb el seu tràgic port lorquià, com buscant l'aprovació de la seva difunta cunyada, per esbudellar una nova intimitat familiar.

Fotomuntatge de Rosa Benito i Rocío Carrasco
Rosa Benito té moltes informacions sobre la família i no dubta a explicar-les a la televisió | Catalunya Diari

Ara Telecinco ha decidit tallar en sec amb Rociíto i tots els seus problemes. Les baixes audiències i la crisi de credibilitat de la cadena pel tractament d'aquest tema (i per l'atipament que han provocat als espectadors) han obligat aquest cop de timó.

De moment el focus s'ha posat a 'La Fábrica de la Tele' i els seus programes. Ara toca donar 'vida' a la història d'Antonio David-Olga Moreno-Rocío Flores-Marta Riesco, que ven més. I aquí l'ex d'Amador Mohedano ja té poc a dir.

A Rosa la treus de les llàgrimes pel qual va passar fa quinze, vint o trenta anys enrere i la deixes sense res. De la seva vida privada o de la dels seus fills, es nega en rodó a fer el xou. És més, ja ho va fer a 'Sálvame' i gairebé acaba en suïcidi (paraules textuals d'ella).

Rosa Benito podria abandonar ben aviat Telecinco

Rosa Benito només podria tornar a brillar si finalment s'estrena la segona part del documental de Rociíto. Aleshores, sí, la cunyada vídua emergirà de les seves pròpies cendres amb tota la seva força i la seva memòria prodigiosa per a la història familiar. Perquè «jo ho vaig viure a les meves pròpies carns», no ho oblidem.

Mentrestant, les seves intervencions actuals són analitzades minut a minut amb lupa pels experts de la cadena. Ara, cal veure si se la pot continuar tenint en nòmina al ritme actual o caldria reduir-ne el temps en pantalla. O directament, canviar-la per algú que de més joc (i titulars).

Imatge de Rosa Benito i Rocío Flores
A Rosa Benito li ha sortit competència televisiva dins de la seva família | Catalunya Diari

Les noves generacions de la família política han entrat amb força i estan disposades a tot per mantenir la seva cadira. I Rosa, cada cop és més reticent a sortir del seu guió de 'cunyada vídua', per donar dècimes de 'share' a la cadena.

Sempre li quedarà, això sí, participar en un 'reality' per guanyar una mica de temps. No obstant això, la seva última experiència, en 'GH VIP 4' va ser força decebedor. O li organitzen un 'Supervivientes' amb els guanyadors de les anteriors edicions, o difícil ho té, la veritat.