Rosa Benito plorant

Rosa Benito preocupa en confessar que la malaltia ha acabat amb la seva esperança

Rosa Benito és l'única que ha tingut paraules per explicar la veritat

Rosa Benito està de vacances, o el que és el mateix, té un perfil baix als mitjans de comunicació. Sembla que és la consigna familiar en aquests moments, en què Rociíto torna a atacar amb un documental sobre la vida de la seva mare.

En el nombre de Rocío està donant una versió fins ara desconeguda del que va passar abans, durant i després de la mort de Rocío Jurado. El paper de Rosa Benito i de la resta de la família no va ser gaire bo. 

Primer pla de Rosa Benito enfadada.
Rosa Benito, qüestionada pel que va fer al seu moment | Mediaset

Rosa fa dos anys que dosifica la informació, les anècdotes i les vivències amb la seva cunyada, de manera que les paraules de la seva neboda li cauen com un gerro d'aigua freda.

Així, i malgrat l'impost silenci familiar, l'últim capítol del documental ha provocat noves paraules de Rosa Benito. L'esquinçador relat de les últimes hores de vida de Rocío Jurado ha fet que Rosa surti a la palestra, no deixant indiferent ningú.

Rosa Benito explica la seva veritat sobre la malaltia que la va deixar sense esperança

Rosa Benito no ha pogut evitar reflexionar sobre les dures acusacions de la seva neboda. Amb una foto de Houston, en què se la veu del braç del seu marit Amador i amb Ortega Cano al fons, Benito parla.

«No és una fotografia que m'agradi, em porta a moments de plor, d'angoixa, de dolor, d'incertesa, de ràbia, de por... perquè ara ens jutgin, quan la que no estava eres tu. Ai senyor, què sap ningú, què sap ningú».

Amb aquestes paraules, Rosa es defensa, encara que sense arguments de pes i sense contrarestar el relat - força creïble- que llança la seva neboda. Així doncs, se la presenta com una dona que forma part d'una família, interessada essencialment a treure-li a Jurado tot allò que poguessin econòmicament. Respecte al que Rocíito no era a Houston, les fotos parlen per si soles

Rociíto relata una anècdota força significativa que Rosa no ha desmentit. Sempre havia pentinat i maquillat Rocío Jurado, ja que la tenia en nòmina. Ja a la fase final de la malaltia, li va trucar perquè la pentinés i arreglés, però la Rosa es va negar.

Rosa homenatja permanentment la seva cunyada

Rosa Benito segueix vivint quinze anys després de la fama que va començar a obtenir com a cunyada de Rocío Jurado. En aquestes històries familiars no hi ha veritats absolutes, sinó versions diferents d'una mateixa realitat.

Rociíto s'està quedant donant la seva versió després d'anys de silenci. Fa anys que Rosa Benito dosifica la informació i la fa servir per continuar facturant als mitjans. Tot i ser de les que s'ha portat millor amb la seva neboda durant tots aquests anys, moltes vegades ha jugat a l'ambigüitat.

A més, ha canviat la versió de la història en diverses ocasions pel que ja no se sap quan menteix o quan diu la veritat.

No passa setmana en què Rosa no faci una menció a alguna cosa relacionada amb la seva cunyada a les seves xarxes socials. Dolor real, 16 anys després o interès a seguir estant al candeler estirant sentiments que ja s'han anat transformant amb el temps?

Ningú dubta que la família va viure amb molt de dolor la mort de Rocío Jurado. Que va haver-hi posicionaments, actituds i fets més que qüestionables, segurament sí. El problema potser rau més en el que va passar després de la mort de l'artista que en aquests moments durs per a tota la família.

Sigui com sigui, Rosa Benito no calla. Ni davant la seva neboda, ni davant de ningú.