Roses reclamarà a l'Estat que cedeixi part de la base militar del Pení al Parc Natural del Cap de Creus

La proposta, impulsada per CiU, ha estat aprovada al ple d'aquest dilluns

Imatge de la base | CatalunyaDiari.cat

L'Ajuntament de Roses ha aprovat al ple d'aquest dilluns una moció per reclamar a l'Estat que es compleixin les proposicions no de llei aprovades al Congrés el 2012 i el 2013, i se cedeixin part de les instal·lacions de la base militar del Pení al Parc Natural del Cap de Creus. El regidor d'Urbanisme i exdiputat a la cambra, Carles Pàramo, assegura que el Ministeri de Defensa ha començat a replegar els efectius aeris a les noves instal·lacions de la part alta de la base i alerta que els antics edificis començaran a quedar abandonats si no s'hi fa res.

La proposta, impulsada per CiU, reclama ara que es facin efectius els compromisos adoptats i es comenci a treballar per donar ús a aquestes instal·lacions i evitar que acabin saquejades com ha passat amb altres complexos. La moció ha comptat amb el suport de l'equip de govern (CiU i GdP) així com d'ERC i el PP, a l'oposició. El PSC i UMdC hi han votat en contra i el regidor de C's s'ha abstingut.El Congrés dels Diputats va aprovar el novembre del 2012 i l'abril del 2013 dues proposicions en què es reclamava que Defensa cedís part de les instal·lacions de la base militar i que se'n fes càrrec el Ministeri d'Agricultura amb l'objectiu de donar nous usos vinculats a la difusió del medi. Proposaven la utilització com a oficines del Parc Natural, que ara es troben dins del monestir de Sant Pere de Rodes. Va ser precisament Pàramo qui va defensar les propostes presentades pel Grup Parlamentari Català a la cambra baixa.

Ara l'Ajuntament vol que aquelles declaracions d'intencions es converteixin en una realitat. Segons diu, els consta que els militars del Pení s'estan replegant cap a les instal·lacions de la part superior de la muntanya: «Nosaltres tenim por, perquè ja coneixem altres precedents, que acabin quedant abandonades i saquejades abans que es tramiti una solució», explica.


Comentaris

envia el comentari