ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Rubí podria tenir un transport públic gratuït a partir del 2019, una mesura pionera a Catalunya

Es vol assolir un model de ciutat «més sostenible»

Imatge d'un autobús de RubíBus
Imatge d'un autobús de RubíBus | Ajuntament de Rubí

Rubí (Barcelona) vol que el seu transport públic sigui completament gratuït, com a molt tard a principis del 2020, però, fins i tot, podria ser a mitjans de 2019. En cas d’aconseguir-se seria una mesura totalment pionera a Catalunya, i fins i tot a Espanya, on només a Guadalajara la gratuïtat del transport públic ja és una realitat.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez (PSC) assegura que els objectius principals d’aquesta nova mesura que es vol introduir són: aconseguir tenir una ciutat més sostenible, millorar la mobilitat i l’aparcament i fomentar el comerç local.

«Un canvi en la cultura de la mobilitat»

El que es pretén aconseguir, en gran part, fent que l’autobús urbà sigui gratis per tothom a Rubí és assolir un model de ciutat «més sostenible», segons l’alcaldessa. Martínez ha explicat que la nova mesura ha de ser un pas endavant per crear una població «més verda, neta i lliure de contaminació».

En paraules de l’alcaldessa, la mesura suposarà «un canvi en la cultura de la mobilitat a la ciutat». Un canvi fet per l’Ajuntament que caldrà que vagi acompanyat per un altre fet pels ciutadans, que haurien de modificar els seus hàbits substituint, en la mesura del possible, cotxe per transport públic.

El transport públic podria ser gratis a partir del 2019
El transport públic podria ser gratis a partir del 2019 | Diari de Terrassa

 

La intenció que té l'Ajuntament és reduir cues i millorar així el transit intern, de la mateixa forma que reduir la necessitat de trobar aparcament dins la ciutat, un altre dels importants problemes a grans poblacions com Rubí.
 

Evidentment, un altre dels motius que porta a treballar per aconseguir la gratuïtat del transport públic és l'econòmic. Les persones amb recursos limitats tindran d'aquesta forma molta més facilitat de desplaçar-se a la ciutat, i es pensa principalment en el col·lectiu d'estudiants i de la gent gran.

De moment s’hi està treballant

Ara per ara no és una mesura definitiva, tot i que l’Ajuntament de Rubí hi està treballant perquè ho sigui. Es vol incorporar la proposta al plec de clàusules del nou contracte del servei d'autobús urbà que ara s'està redactant, ja que el contracte vigent finalitza el 2019.

Els costos que tindria aquesta nova gratuïtat del transport públic quedarien coberts amb l'increment d’ingressos previst pel fet d'haver superat la xifra dels 75.000 habitants, que es farà efectiu l'any 2020.


Comentaris

envia el comentari