IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

S'amplia la llista de vehicles que es poden portar amb el carnet B de conduir

La mesura de Trànsit pretén incentivar als conductors a utilitzar vehicles ecològics

Carnet de conduir
Carnet de conduir | Certificats Mèdics Sabadell
 

Es presenten canvis importants pel que fa al carnet de conduir. Actualment tots aquells que posseïen el permís B també podien conduir motocicletes de fins a 125cc. Però la DGT ha decidit ampliar aquesta llista, i en aquest article us expliquem totes les novetats perquè pugueu estar al dia.

Els vehicles ecològics, la principal novetat

A causa de la proliferació dels vehicles ecològics i als beneficis que aporten aquests, s'ha establert que a partir d'ara també es podran conduir vehicles pesats de fins a 4.250 kg, sempre que siguin ecològics – elèctrics, híbrids, de gas natural, hidrogen o GLP – i faci més de dos anys que tenim el carnet.

En aquest aspecte, se segueix la mateixa línia que amb les motocicletes de baixa cilindrada. La finalitat principal és anar introduint a poc a poc aquest tipus de vehicles nous entre la població i facilitar i agilitzar la seva adaptació.

I per què han decidit augmentar el pes dels vehicles que es poden portar? Doncs molt fàcil, perquè hi ha elements dels cotxes elèctrics – com ara els dipòsits de combustible o les bateries – que són més pesats que a un vehicle normal. De manera que, seguint l'exemple d'altres països, han decidit ampliar el marge de pes.

Els exàmens també es veuen afectats pel canvi de normativa

Però aquesta no és l'única novetat a tenir en compte. I és que com ja se sap, amb el pas dels anysvan variant tant la normativa de circulació com el tipus d'examen a l'hora de treure's el permís de conduir. I aquest cop, no podia ser d'altra manera.

Pel que fa al procés de treure's el carnet, hi ha quatre canvis importants. En primer lloc, es modificarà el temari que hi ha establert actualment, afegint coses que abans es passaven per alt. A més, s'ha acabat això de poder estudiar per lliure: a partir d'ara, assistir a una autoescola passa a tenir caràcter obligatori.

Els exàmens també varien, i és que no només haurem d'aprendre a lidiar amb un GPS – que serà un aspecte important de l'examen pràctic –, sinó que s'afegeixen una sèrie de cursos de conscienciació imprescindibles per superar amb èxit el procés.

I com es veurà afectada la Inspecció Tècnica de Vehicles?

Per acabar-ho de completar, la DGT ha afegit canvis a valorar a l'hora de passar la revisió ITV:

  1. Les estacions a partir d'ara hauran de tenir eines de lectura de diagnòstic de manera obligatòria.
  2. Si el vehicle no supera la ITV, el propietari tindrà l'opció de passar-la una segona vegada per una altra estació.
  3. Si ens despistem i ens passa per alt la data de la ITV, la data prevista per la pròxima revisió no variarà.
  4. L'intercanvi d'informació entre les estacions i l'Administració Pública serà més gran.

Comentaris

envia el comentari