IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

S'allunya la possibilitat d'una renda garantida catalana

La comissió impulsora d'aquesta mesura es tornarà a reunir amb Dolors Bassa el pròxim dilluns

La consellera de Treball i Benestar, Dolors Bassa, al ple del Parlament del 25 de gener de 2017. | CatalunyaDiari.cat

La comissió impulsora d'aquesta iniciàtica legislativa popular, formada per diverses entitats socials i grups polítics, va presentar aquest dilluns 6 de febrer una nova proposta per garantir l'anomenada renda garantida de ciutadania o RGC, que busca garantir un mínim de 664 euros al mes per cada unitat familiar, una xifra determinada per l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya. També s'afegirien fins a 100 euros per cada membre familiar que depengui d'aquesta renda.

Cal recordar que la proposta de renda garantida de ciutadania feta pel Govern preveu que, a partir del 2020, una parella amb un fill sense cap ingrés pugui disposar d'una ajuda de 1.000 euros mensuals. Així, el primer membre de la família rebria la totalitat de l'índex de renda de suficiència de Catalunya, fixat en 660 euros, el segon, la meitat, i 75 euros per cada fill. Una part però, estaria condicionada al seguiment de programes d'inserció.

No obstant això, després de la reunió d'aquest dilluns, les diferències entre les dues parts semblen irreconciliables. Es tracta d'una qüestió de prioritats, ja que la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Família, encapçalada per Dolors Bassa, no considera aquesta qüestió urgent i obre noves qüestions que retarden la posada en escena d'aquesta mesura social. En qualsevol cas, el grup de treball té prevista una nova reunió per dilluns vinent per assolir un objectiu clar: posar en marxa aquesta prestació a la tardor vinent, un objectiu que sembla a hores d'ara força difícil. La principal preocupació: que el procés independentista acapari el debat al Parlament, sense deixar espai a aquest tipus de mesures.


Comentaris

envia el comentari