És saludable menjar síndria?

La síndria inclou vitamines A i C, potassi i licopè

La Síndria inclou licopè, el pigment vermell beneficiós per la salut. Foto: Cedida.

La síndria és una fruita rica en nutrients gràcies a les seves vitamines A i C i el potassi que inclou, però el que realment és bo pel nostre cos és el licopè, el pigment antioxidant que dóna el color vermell a la fruita. Tal com explica The Times, alguns estudis han suggerit que aquest pigment pot tenir grans beneficis cardiovasculars, incloent-hi un menor risc d'accidents cerebrovasculars, i fins i tot, pot baixar lleugerament la pressió arterial. A més, en aquests estudis també s'ha pogut determinar que aquest pigment possiblement pot protegir contra diversos tipus de càncer, tot i que, no se sap de forma totalment certa.

No solament la síndria inclou aquest pigment, altres aliments com el tomàquet, el tomàquet cuit i alguns guisats en particular també el contenen. Tot i això, tal com afirma Penélope Perkins-Veazie, professora de la Universitat Estatal de Carolina del Nord, l'aliment que conté una quantitat més gran de licopè és sense dubte la síndria vermella, encara que la síndria sense llavors té una major quantitat. Cal destacar que el licopè de la síndria s'absorbeix fàcilment pel nostre cos. Tal com va demostrar un petit estudi, els investigadors van donar licopè a diversos voluntaris a partir de suc de tomàquet calent per augmentar l'absorció i a partir de síndria. Van trobar que els dos grups van obtenir un nivell similar de licopè en sang. Per tant, tot i que la síndria no té tanta fibra com poden tenir altres fruites i verdures, és lliure de grassa, ja que conté una gran quantitat d'aigua i és baix en calories, aproximadament 45 calories en una porció d'una tassa.

Moltes persones es preocupen per la quantitat de sucre que té la síndria però és un error, ja que la síndria té menys sucre que altres fruites. Tal com destaca Jennifer McDaniel, dietista i portaveu de l'Acadèmia de Nutrició i Dietètica, mentre que una tassa de síndria té aproximadament nou grams de sucre, un plàtan mitjà ja conté entre catorze i quinze grams de sucre igual que una tassa de nabius. A més, cal destacar que la síndria té una gran quantitat d'aigua que li dóna una càrrega de glucèmia baixa i que permet que els nivells de sucre del nostre cos no pugin excessivament quan mengem una quantitat normal d'aquesta fruita.  


Comentaris

envia el comentari