IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Salut finançarà els sistemes de monitoratge continu de glucosa a finals del 2017

Els pacients aniran incorporant-se progressivament al pla, seguint un calendari encara per definir

Salut finançarà els mesuradors de glucosa indicats per a les persones que tenen diabetis tipus 1 | Cedida

El Servei Català de la Salut finançarà, a partir de l'últim trimestre del 2017, els sistemes de monitoratge continu de glucosa, indicats per a les persones que tenen diabetis tipus 1. En un primer moment, un grup d'experts decidirà, en col·laboració amb l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, quin serà el primer grup de pacients que es podrà beneficiar d'aquests dispositius, tot i que l'objectiu és que arribi a tots els pacients que pateixen aquesta malaltia. Segons Rosa Vidal, tècnica de l'àrea d'atenció sanitària, els pacients s'hi aniran incorporant progressivament, seguint un calendari encara no definit. «Veurem fins on podem arribar», ha dit Vidal. El pressupost del programa tampoc està definit, ja que continua en fase d'estudi, a través del procés de compra pública d'innovació. 

En aquest sentit, el Departament de la Vicepresidència i el d'Economia i Finances de la Generalitat treballen de manera conjunta. El finançament dels mesuradors continus de glucosa és una de les reivindicacions històriques de l'Associació de Diabètics de Catalunya, perquè permet als malalts controlar la malaltia, i evitar les molestes punxades diàries.

Tot i això, Rosa Vidal ha recalcat que els mesuradors i el sistema de tires reactives són mètodes diferents, que donen valors diferents, i que no se substituiran l'un per l'altre. En aquest sentit, la tècnica considera que s'ha d'estar atent a l'evolució d'aquest tipus de dispositius.


Comentaris

envia el comentari